Info

Turku = opiskelijalle paras kaupunki

Kaupunki, korkeakoulut, opiskelijajärjestöt ja yritykset rakentavat yhdessä Turusta Suomen parasta opiskelijakaupunkia. Tavoite on kirjattu myös Turku 2029 kaupunkistrategiaan. 

Opiskelijakaupunki Turku -nimellä kulkevassa yhteistyössä ovat mukana Turun kaupunki, Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi, Yrkeshögskolan Novia, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, opiskelijakunnat ja -järjestöt sekä Turku Science Park.

Opiskelemaan Turkuun?

Turun kahdessa yliopistossa ja neljässä ammattikorkeakoulussa opiskelee lähes 40 000 opiskelijaa. Koulutusvaihtoehtoja on yli 170. Lisäksi Turun lukioissa ja ammattikouluissa opiskelee yli 10 000 opiskelijaa.

Lue lisää Turun korkeakoulujen ja muiden oppilaitoksien koulutustarjonnasta

Miten opiskelijakaupunkia kehitetään?

Teemme töitä, jotta opiskelijat viihtyvät Turussa ja jäävät kaupunkiin myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyöstä rahoitetaan seuraavien kokonaisuuksien toimenpiteitä.

1. Opiskelijamarkkinointi

  • Haluamme, että potentiaaliset hakijat tuntevat Turun kiinnostavana ja innostavana opiskelijakaupunkina. Opiskelijakaupunki Turku järjestää muun muassa erilaisia messu- ja infotapahtumia, kuten korkeakoulujen yhteisen opoinfon sekä opiskelijoiden syksyn avaavat Study in Turku -messut.

2. Opiskelu Turussa

  • On tärkeää, että Turku tarjoaa opiskelijoille hyvät ja sujuvat arjen palvelut sekä vetovoimaisen opiskeluelämän. Vireä opiskelijakulttuuri lisää koko kaupungin kiinnostavuutta. Opiskelijakaupunki Turku tukee muun muassa vuosittaisia opiskelijatapahtumia ja etsii uusia ratkaisuja opiskelijoiden asumiseen. Lisäksi yhdessä kehitetään eri organisaatioiden opiskelijoille tarjoamia palveluita.

3. Työllistyminen Turkuun

  • Tavoitteena on, että turkulaiset korkeakouluopiskelijat omaavat vahvat valmiudet ja suhteet työelämään jo opintojen aikana. Opiskelijakaupunki Turku tukee ja edistää opiskelijoiden, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyötä muun muassa Projektiässät-valmennuksen ja korkeakoulukumppani.fi-palvelun kautta. 

Lisäksi vuosittain järjestetään Opiskelijakaupunki Turku -hankehaku, joka kutsuu erityisesti opiskelijat ja korkeakoulut mukaan ideoimaan yhä toimivampaa ja innostavampaa kaupunkia.

Esittelymateriaalit

Jos tarvitset esitelymateriaalia Opiskelijakaupunki Turku -toimintamallista tai Turusta opiskelijakaupunkina, ota yhteyttä opiskelijakaupunki(at)turku.fi.

Logot 

Opiskelijakaupunki Turku, Studiestad Åbo ja Study in Turku -logoja käytetään mustana ja valkoisena. Kaikista logoista on vaaka- ja pystyversio.

Bannerit

Opiskelijakaupunki Turku, Studiestad Åbo ja Study in Turku -bannereita on kahdessa koossa: 300 x 150 px ja 250 x 250 px.

Tietoa toiminnasta

  • Turun kaupungin koordinaattori: Anssi Kaisti, anssi.kaisti(at)turku.fi, p. 050 371 2714

  • viestintäsuunnittelija ja korkeakoulujen koordinaattori: Siina Alaranta, siina.alaranta(at)turkuamk.fi,  p. 050 5985684

Tavoitat koko koordinaatiotiimin osoitteella opiskelijakaupunki(at)turku.fi.