Ultraäänitutkimukset ja -seulonnat raskauden aikana

Äitiyshuollon ultraääniyksikkö täydentää äitiysneuvoloiden toimintaa ja palvelee raskaana olevia turkulaisia naisia. Yksikössä tehdään pääasiassa raskausajan vapaaehtoisia ja maksuttomia seulontaultraäänitutkimuksia. Tutkimukset edellyttävät äitiysneuvolan asiakkuutta.

Ensimmäinen sikiöseulontatutkimus tehdään raskauden alkuvaiheessa ja toinen raskauden keskivaiheessa. Sikiön kromosomipoikkeavuuksien seulonta tehdään ensisijaisesti kaksoisseulontana raskauden alkuvaiheessa ja toissijaisesti veriseulontana raskauden keskivaiheessa. Tulevan äidin on päätettävä osallistuuko hän ultraäänitutkimuksiin ja/tai kromosomipoikkeavuuksien sikiöseulontaan vai osallistuuko hän kumpaankaan tutkimukseen.

Yksikössä tehdään myös gynekologisia ultraäänitutkimuksia, joihin tarvitaan terveyskeskuslääkärin lähete. Tutkimuksista peritään poliklinikkamaksu. Peruuttamattomasta käynnistä peritään käyttämättä jääneen käynnin hinta.

Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
Palvelu on tarjolla kielillä:
Luokittelu: 

Toimipisteet

Ultraääniyksikössä käydään ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen. Odottava äiti voi halutessaan ottaa tutkimukseen mukaan yhden henkilön joko puolison tai tukihenkilön. Vastaanotolle ei saa tulla sairaana. Ultraäänitutkimuksessa virtsarakon on oltava tyhjä. Myös lävistyskorut on poistettava ennen tutkimusta.

Puhelin:

Puhelin (02) 266 2176
Palvelun toteutustapa: 
Itse tuotettu palvelu
Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Aukioloajat

Aukioloajat

Ma - To 08:00 - 15:30
Pe 08:00 - 14:00

Hinnat

Raskaana olevien ultraäänitutkimukset
Maksuton
Gynekologisista ultraäänitutkimuksista peritään poliklinikkamaksu