Pietarin päivät ja Suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi Turussa 22.–24.5.2017

PIETARIN TURKU-KESKUS

Turku-keskus Pietarissa edistää Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen liiton tavoitteita Pietarissa ja laajemmin Luoteis-Venäjällä. Erityisinä painopisteinä ovat politiikkaseuranta, meriteollisuus, pk-yrityssektorin yhteistyö sekä korkeakoulu- ja kulttuuriyhteistyön tukeminen. Turku-keskus muun muassa kerää ja jakaa informaatiota sekä kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia.

Yhteystiedot
Sihteeri Irina Lapenkova
•    Puh. +7 812 702 17 04 tai +7 931 340 85 88
•    Sähköposti: office.turku-centre@turku.fi

Käyntiosoite:
Suomi-talo
Bolshaja Konjushennaja 8, Pietari

Postiosoite:
PL 83
53501 Lappeenranta

 

Turku on ja Pietari ovat olleet ystävyyskaupunkeja jo yli 60 vuotta. Joka toinen vuosi ystävyyskaupunkitoimintaa juhlistetaan vuoroin kummassakin kaupungissa. Tänä vuonna on Turun vuoro toimia Pietarin päivien isäntänä toukokuun lopussa. Samaan aikaan Turussa järjestetään myös järjestyksessään viides Suomalais-venäläinen ystävyyskuntakongressi.

Pietarin päivien virallisessa ohjelmassa on ystävyyskuntakongressin avaus, elinkeinopainotteisia asiantuntijatapaamisia sekä juhlavastaanotto Turun linnassa.

Lisäksi kaupunkilaiset ja matkailijat kutsutaan osallistumaan Pietarin kaupungin Turussa järjestämiin kulttuuritapahtumiin:

Pietarilainen keittiömestari loihtii venäläisen keittiön antimia
Ravintola E. Ekblom, 22.–25.5.
Hinta- ja varaustiedustelut: www.eekblom.fi

Pietarin konserttikuoron konsertti
Turun tuomiokirkko, 23.5. klo 18, kesto n. 70 min.
Vapaa pääsy.

Pietarin konserttikuoro (entinen Smolnan katedraalin kamarikuoro) on perustettu vuonna 1991. Vuodesta 2004 taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina on toiminut Venäjän ansioitunut taiteilija Vladimir Begletsov. Ohjelmisto sisältää venäläisten ja länsieurooppalaisten klassisten kappaleiden lisäksi 1900-luvun musiikkia sekä vanhoja ja harvoin esitettäviä teoksia. Kuoro esiintyy monissa tapahtumissa ja festivaaleilla sekä Venäjällä että ulkomailla.

Arkistoasiakirjojen näyttely Pietarin-Leningradin ja Suomen suhteista
Turun kaupungin kirjasto, avajaiset 23.5. klo 14
Vapaa pääsy.

Pietari (Leningrad 1924–1991) ja Suomi historiallisesti tekevät aktiivisesti yhteistyötä eri aloilla mm. maantieteellisen sijaintinsa ansiosta. Asiakirjanäyttelyssä on esillä Pietarin arkistokomitean alaisuudessa toimivien valtiollisten arkistojen kokoelmien materiaaleja, jotka kattavat aikavälin 1800-luvun lopusta 1990-luvulle. Näyttelyn vierailla on ainutlaatuinen mahdollisuus koskettaa Pietarin-Leningradin ja Suomen historian sivuja. Erityistä huomiota on kiinnitetty Turkuun, jonka kanssa ystävyyssuhteet solmittiin ensimmäisenä vuonna 1953.

Pietari enkelten silmin – Iisakinkirkon valokuvanäyttely
Turun tuomiokirkko, avajaiset 23.5. klo 17.30, ennen Pietarin konserttikuoron konsertin alkua. Valokuvanäyttely on avoinna noin kuukauden.
Vapaa pääsy.

Näyttelyn valokuvat ovat peräisin Pietarin Iisakin kirkon valtiollisen museon kokoelmista. Niiden aiheena ovat Iisakinkirkon enkeliveistokset, joiden taustalla Iisakinkirkon lehtereiltä avautuvat kaupungin huikeat näkymät.

Billy's Band jazzyhtye esiintyy
Ravintola Vaakahuone, 23.5. klo 21, kesto n. 70 min.
Vapaa pääsy.

Billy’s Band on pietarilainen musiikkiyhtye, joka soittaa bluesia, swingiä, jazzia ja rockia. Yhtyen ovat vuonna 2001 perustaneet Billy Novikov ja Andrei Reznikov. Billy’s Band on levyttänyt viisi studio- ja  kolme konserttilevyä, kolme singleä ja muutamia kokoelmia. Yhtye on osallistunut suurimpiin jazzfestivaaleihin Venäjällä ja ulkomailla. Billy’s Band on niitä harvoja venäläisiä ryhmiä, jotka noudattavat DIY-mallia (Do It Yourself) ja levyttävät, jakavat ja markkinoivat levyjään sekä järjestävät konsertteja ja kiertueita. Kokoonpano: Billy Novikov (kontrabasso, piano), Andrej Ryzhik (kitara, lautaset), Mihail Zhidkih (saksofoni, piano, lyömäsoittimet).

Lost Voices Of The Humdrum (Tavanomaisuuden menetetyt äänet)
Tanssiteatteri ERI, Suomen kantaesitys keskiviikkona 24.5. klo 19
Ohjaus Mikko Lampinen, yhteistuotanto ByeBye BALLET Contemporary Dance Centre ja Dance info Finland.
Liput: 25 € / 23 € / 15 € www.lippu.fi
Lisätietoja esityksestä: www.eri.fi

Lisätietoja