Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

27.2.2012

27.2.2012
TIEDOTUSVÄLINEILLE

Leif Segerstam ja pasunisti John Kotka Konserttitalon juhlakonsertissa

Onnea Turun konserttitalo!

Maamme ensimmäisen pääasiassa konserttitarkoituksiin suunnitellun ja rakennetun talon 60-vuotisjuhlaa vietetään 1.3. klo 19 Turun konserttitalolla. Konserttiohjelma pitää sisällään Launy Gröndahlin tunnelmallisen pasuunakonserton, Leif Segerstamin sinfonian kantaesityksen sekä Wilhelm Stenhammarin kansallisromanttisen toisen sinfonian.  Juhlakonsertin johtaa Leif Segerstam ja solistina ihastuttaa palkittu pasunisti John Kotka. Tervetuloa juhlimaan kanssamme Konserttitaloa!

Pohjoismainen yhteistyö soi konserttiohjelmassa

Vuonna 1952 valmistunutTurun konserttitalo täyttää kuluvan vuoden aikana kunnioitettavat 60 vuotta. Myös ”Korkeaksi katoksi” kutsuttu Konserttitalo on Suomen ensimmäinen pääasiassa konserttitarkoituksiin suunniteltu ja rakennettu talo, josta löytyy kahvilan ja yleisötilojen lisäksi upeasti soiva sali. Konserttitalon vaikutus Turun ja sen lähialueen musiikkikulttuurille on ollut alusta asti merkittävä. Talo on tarjonnut tilat joissa järjestää tapahtumia ja konsertteja niin filharmonikoille kuin myös muille toimijoille.

Arkkitehti Risto Luukkosen piirtämä Konserttitalo toteutettiin Turun kaupungin sekä ystäväkaupunki Göteborgin yhteistyönä. Torstain juhlakonserttiin koottu ohjelma tuo myös mukanaan Skandinaavisia tuulia. Konsertissa kuultavina säveltäjinä esittäytyvät tanskalainen Gröndahl, ruotsalainen Stenhammar ja maestromme Segerstam, joiden teoksissa liikutaan Öölannin salaperäisistä tuijametsistä manner-Ruotsin ja Tanskan raikkaaseen musiikilliseen ilmastoon.

Segerstam ja Kotka juhlakonsertin tähtinä

Konsertin kapellimestarina ja säveltäjänä valloittaa Leif Segerstam, jonka tunnetaan yhtenä Skandinavian monipuolisimmista säveltaiteilijoista. Myös viulistina ja pianistina tunnettu Segerstam on saavuttanut laajaa kansainvälistä mainetta lukuisilla esiintymisillään ja levytyksillään eri orkesterien kanssa. Vuodenvaihteesta alkaen Segerstam on toiminut arvostetun Malmön oopperan ylikapellimestarina sekä Turun filharmonisen orkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina. Juhlakonsertissa kantaesitettävä sinfonia 247 kantaa arvoituksellisesti nimeä ”From a Tuijanest in the Ö-landic forests…”.

Filharmonikkojen vieraana kuullaan pasunisti John Kotkaa. Kotka aloitti opintonsa baritonitorvella 1979 Kokkolan musiikkiopistossa Samuli Konttorin johdolla. Soitin kuitenkin vaihtui Helsingin armeijan soittajakoulussa pasuunaksi. Vielä saman keväänä Kotka pääsi Sibelius-Akatemiaan Simo Kanervan oppilaaksi ja valmistui erinomaisin arvosanoin. Kotka on ollut vuodesta 1996 Savonlinnan oopperajuhlaorkesterin jäsen ja hän työskentelee pasuunan äänenjohtajana Kansallisoopperassa. Hän on esiintynyt useiden suomalaisten orkesterien solistina ja päätyönsä ohella Kotka opettaa tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa.

Konsertin ohjelma


Lisätietoja:
Orkesterin intendentti Marja-Liisa Lieppinen
marja-liisa.lieppinen@turku.fi
044 907 2096

www.tfo.fi


Sivua viimeksi päivitetty 27.2.2012 11:22 ja sivu on julkaistu 27.2.2012 11:00

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi