Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

23.8.2012

Uutta ohjelmistoa jälleen julki, liput jo myynnissä!

Turun Kaupunginteatteri mukana toteuttamassa uutta lähestymistapaa teatteriprosessiin;
Pikkolossa rohkean kokeilun ensi-ilta syyskuussa.

LVR eli kuinka selvitä laitoksesta on esitys nuorilta, joille teatterissakäynnit vanhempien kanssa eivät ole arkipäivää ja esiintymiskokemukset ovat jokaiselle teokseen osallistuvalle nuorelle harvinaista herkkua. Esityksen sisältö ja muoto tulevat nuorilta.

Pikkoloon nuorten itsensä toteuttama ensi-ilta: LVR - eli kuinka selvitä laitoksesta.

Uusi lähestymistapa teatteriprosessiin. Rohkea kokeilu. Nuorten syrjäytyminen puhuttaa laajasti. Turun Kaupunginteatterin ohjelmistosta vastaavat henkilöt ovat olleet tuntosarvet herkkinä ja tarttuneet haasteeseen. He ovat antaneet Pikkolo näyttämön Myrsky-nuorille. LVR eli kuinka selvitä laitoksesta on esitys nuorilta, joille teatterissakäynnit vanhempien kanssa eivät ole arkipäivää ja esiintymiskokemukset ovat jokaiselle teokseen osallistuvalle nuorelle harvinaista herkkua. Esityksen sisältö ja muoto tulevat nuorilta.

Esitys on osa valtakunnallista Myrsky-hanketta, jota organisoi Suomen lasten ja nuorten säätiö. Hankkeen tarkoituksena on antaa syrjäytymisuhan alla oleville nuorille kanavia tunteiden ilmaisemiseen eri taidemuotojen avulla. Eri alojen ammattitaiteilijoiden vetäminä toimii tällä hetkellä 30 taideprosessia eri puolilla Suomea. Yhteistä kaikille projekteille on, että taiteilijat eivät toteuta omia taiteellisia ambitioitaan, vaan taidetta tekevät nuoret itse, omasta elämästään aiheita ammentaen.

Esityksen nuoret ovat etupäässä lastensuojelulaitoksen entisiä tai nykyisiä asukkaita. Mukana on myös nuoria, jotka ovat tekemisissä muulla tavalla lastensuojelulaitoksen kanssa. Käsikirjoitus on kahden asiantuntijanuoren käsialaa. Toinen heistä, Mikko Rauhala, vastaa myös teoksen ohjauksesta. Hän saa tukea näyttämöllistämiseen näyttelijä-ohjaaja Nina Erjossaarelta. Esitysprosessin valmennustiimiin kuuluvat myös kulttuuriohjaaja Pekka Mäkinen ja Tunnemyrsky-projektin vastuutaitelija, näyttelijä Jari Forsman.

Ohjaaja Mikko Rauhalan sana:
Muutaman kerran elämässäni olen nähnyt teatteriesityksen ja nyt olen itse ohjaamassa näytelmää. Siinä kohtaa, kun kävin datanomikoulutuksen, en tiennyt, että ohjaan joskus näytelmää Turun Kaupunginteatterissa. Näytelmässä käydään läpi nuorten elämää nuorisokotimaailmassa. Haluan ilmaista tunteitamme nuorisokodissa elämisestä. Pyrin kertomaan, miten se vaikuttaa nuorisokodin jälkeiseen aikaan.

Mikko Rauhala


”Aina kun nuori tulee taloon hän on yhden päivän keskipiste. Kaikki haluaa tietää sinusta vaikka mitä. Tosin tämä johtuu yleensä siitä että pitää tietää onko toi tyyppi kovempi kuin minä. Ja sitten löytyy näitä yli-innokkaita ohjaajia, jotka pistää vaan yksinkertaisesti ärsyttämään. Vaikka he ovat innoissaan, että taloon tulee uusi ihminen, niin ei se välttämättä tarkoita sitä että taloon tullut nuori huutaisi riemuissaan laitoksessa olemisesta. ”
JUHA

Näytelmä esitetään Pikkolossa syksyllä neljästi, ensi-ilta on 25.9. Lipunmyynti on alkanut Lippupalvelussa ja teatterin lipunmyynnissä, varaa pian oma lippusi (10 €) ja näe nuorten maailma paikan päällä.

LVR = liikkumisvapauden rajoitus
Teoksen valmistukseen osallistuu myös Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry:n Tunnemyrsky-projekti
 


Sivua viimeksi päivitetty 23.8.2012 9:38 ja sivu on julkaistu 22.8.2012 14:36

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio