Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

25.2.2013

Kehuttu kabaree Varvintorille

Cirque Dracula palaa jälleen Turkuun

Kulttuuripääkaupunkivuonna suuren suosion saanut Cirque Dracula nähdään ensi syksynä jälleen Turussa. Kabareehen odotetaan myös uusia tähtiä maailmalta.

Cirque_Dracula_Varvintorilla

Turkulaisia hemmotellaan ensi syksynä korkeatasoisella kabareella, kun onnistuneen debyytin vuonna 2011 tehnyt Cirque Dracula palaa jälleen Turkuun. Varvintorille rakennettava spiegeltent-teatteri tarjoaa kansainvälistä kabareeta parhaimmillaan, kun Circue de Doleil -taustaiset sirkusammattilaiset tulkitsevat kuoleman rajat murtavan rakkaustarinan huikeilla akrobatianumeroillaan.

Elo- ja syyskuussa Varvintorille saapuu niin edelliseltä kerralta tuttuja artisteja kuin aivan uusia taitureita. Esityksen keskeisinä tähtinä loistavat trapetsitaiteilija Pauliina Räsänen ja urheiluakrobatian maailmanmestari Slava Volkov, jotka toimivat myös esitysten tapahtumanjärjestäjinä.

– Kaikkia esiintyjiä ei ole vielä varmistettu, mutta monilla esiintyjistämme on Circue de Soleil -tausta. Tämän takia heillä on hyvin monipuoliset taidot niin näyttelemisessä, tanssimisessa kuin esitysten rakentamisessakin, esityksen pääarkkitehti ja taiteellinen johtaja Räsänen kertoo.

Trapetsitaiteilijana huikean uran luonut Räsänen on valmistunut maineikkaasta National Circus School of Montrealista. Koulun jälkeen Räsänen palkattiin 22-vuotiaana kuuluisan Cirque du Soleilin joukkoihin. Tällä hetkellä trapetsitaiteilija työskentelee miehensä Volkovin kanssa freelancereina ja pyörittää kustavilaista sirkus- ja varieteetaiteen ohjelmapalvelu ArtTeatroa. 

Paikallista väriä on haluttu myös Cirque Draculaan, jossa on mahdollisuus nauttia kustavilaisia herkkuja keittiömestari Per-Erik Silverin valmistamana.

Maistiaiset_Cirque_Draculasta

Cirque Draculan tuottaja Antti Kulmala ja keittiomestari Per-Erik Silver antavat makupaloja tulevasta.

Aikuisille suunnattu esitys

Suomessa on Räsänen mukaan paljon mahdollisuuksia tehdä varietee-esityksiä, sillä meillä ei ole alalta pitkiä perinteitä. Räsänen ammentaa paljon keskieurooppalaisesta varieteeperinteestä, mutta muokkaa esityksen oman näköiseksi.

– Suomessa täytyy muun muassa ottaa huomioon, että ihmiset ovat vähän ujompia kuin muualla. Emme siis halua nolata ihmisiä vaikkapa pakottamalla heitä lavalle, Räsänen naurahtaa.

Räsäsen mielestä varieteetaiteessa yhdistyy teatterin, tanssin ja akrobatian parhaimmat puolet, kuten koskettava ilmaisu ja huippuunsa hiottu sirkustekniikka.

– Mitä kauniimman ja jännittävämmän ohjelman luomme, sitä parempi, Räsänen sanoo.

Cirque Dracula on suunnattu aikuisille. Lapsiperheitä varten kaavaillaan sunnuntaiesitystä, johon kuka tahansa ikään katsomatta on tervetullut mukaan.

Lisätietoa:


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 25.2.2013 14:10 ja sivu on julkaistu 25.2.2013 13:37

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi