Språkval

Välj språk: suomeksi på svenska in english
 

Sök

 
Avancerad sökning   Sökning av kontaktinformation

suomeksi | in English

 Textens storlek: a a a a 

Innehåll

 

Möt och upplev kultur i historisk omgivning!

Gamla Stortorget utgör stadskärnan i det gamla Åbo och är numera en skyddad miljö. Gamla Stortorget som är öppet för alla är en av stadens kulturtjänster och erbjuder ett mångsidigt utbud av evenemang, upplevelser och fritidsaktiviteter.

Se, hör och gör på Gamla Stortorget

Stortorgskvarteret rymmer flera konstgallerier och Åbo artotek. Här ordnas evenemang kring konst och kultur, konserter och teaterföreställningar. Dessutom har Gamla Stortorget utomhusevenemang av vilka de största är Medeltidsmarknaden och Julmarknaden.

Välkommen till Gamla Stortorget

Åbo museicentral verkar i två hus vid Gamla Stortorget: Brinkala och Gamla Rådhuset. Byggnaderna har representativa lokaler som kan hyras för privat bruk och evenemang av olika slag. Här kan man gå på avgiftsfria utställningar, vandra i husens pietetsfullt renoverade rum eller strosa omkring på Stortorgets kullerstenar och njuta av den närvarande historian.

Här kan man luncha på restaurang Teini, ta en eftermiddagskaffe på Bokcaféet eller njuta av kvällssolen på uteserveringen sommartid. I hantverksbutikerna kan man shoppa högklassigt hantverk och souvenirer.


Sidan senast uppdaterad 6.8.2014 16:31 och sidan är publicerad 29.12.2008 11:15

Andra upplyftningar

festlokaler Gamla Stortorget Åbo
åbo artotek
medeltidsmarknaden keskiaikamarkkinat

Merfunktioner

Guide till webbservicen | Sidkarta | Respons och kommunikation | Skriv ut | Media | Textversion