Ruokakaupunki Turku

Turun maine ruokakaupunkina kasvaa kohisten. Aurajoen rannalta löytyy huippuravintolaa toisensa perään, ja moni kesätapahtuma on keskittynyt pelkästään ruoan palvontaan. Lähiseudun ja saariston tuoreita antimia haetaan ympäri vuoden kauppahallista ja kauppatorilta. Virittele aterimet ja iske kiinni Turun ruokatarjontaan!

Kesä maistuu Turussa hyvälle, siitä pitävät huolen lukuisat ruoka- ja juomakulttuuriin liittyvät tapahtumat sekä uudet mielenkiintoiset ravintolat. Ruokatapahtumien kesän avaavat Neitsytperunafestivaalit, minkä jälkeen sukelletaan Keskiaikaisten markkinoiden tuoksuihin ja makuihin 29.6.−2.7. Oman makunsa alkukesän kattaukseen antavat myös Kansainväliset markkinat Aurajokirannassa 14.–18.6.

Elokuussa vuorossa ovat Kuninkaantien panimon olutfestivaali, uusi kasvisruokatapahtuma Vegånia sekä Suuret oluet – Pienet panimot -tapahtuma.

Food & Fun

Herkuttelijoiden syksyn ykköstapahtuma on Food & Fun -ruokafestivaali. Suomessa toista kertaa järjestettävä islantilaiseen konseptiin perustuva ruokafestivaali laajenee tänä vuonna yhä useampiin turkulaisravintoloihin ja nappaa ilotteluun mukaan myös cocktailbaareja.

Markkinat ja messut

Jokavuotiset Saaristolais- ja Silakkamarkkinat tuovat aidon kalastaja- ja saaristolaistunnelman Aurajokirantaan kaksi kertaa vuodessa. Muista myös syksyn Kirjamessujen yhteydessä järjestettävät Ruokamessut!

Ravintolat

Turun ravintolatarjonta ei jätä nälkäiseksi. Aurajoen rannoilta löytyvät mittavat valikoimat niin paikallisia herkkuja kuin kansainvälisiä makuja.

Food Walk

Ruokakulttuuri tutuksi kävellen?

Turku Food Walk -kortti johdattaa sinut suoraan turkulaisen ravintolakulttuurin ytimeen. Ruokakävelystä jää hyvä maku suuhun!

Halli ja tori

Kauppahalli ja kauppatori muodostavat turkulaisen ruokaperinteen takuuvarman kaksikon. Vuodesta 1867 toiminut halli palvelee kulinaristia perinneherkuilla ja laadukkailla raaka-aineilla. Erittäin suositun lounastarjonnan lisäksi osa hallin ravintoloista on auki myös alkuiltaisin ja lauantaisin.

Kauppatori on turkulaisen kaupan keskus ja suosittu tapaamispaikka. Tuore kala, hedelmät ja vihannekset houkuttelevat niin ohikulkijoita kuin päivittäisiä asiakkaita. Torikaffella käyminen kuuluu miltei kaupunkilaisvelvoitteisiin!