Pienet sirkustähdet ja tarinamuskari

Sirkustähtiin ja tarinamuskariin ei oteta ennakkoilmoittautumisia. Voit tulla mukaan silloin kun se aikatauluihisi sopii. Saavuthan ajoissa. Tilan ovet suljetaan toiminnan alettua, jolloin mukaan ei enää pääse. Vaunuille ja rattaille ei ole säilytystilaa sisällä. Ne jätetään Timantin ulkopuolelle tai Seikkailutalon katoksen alle.

Muskarin ja sirkustelun kertamaksu on 2,50 € / lapsi tai yksi merkki sarjakortista. Kesto noin 45 minuuttia.

Pienet sirkustähdet

11.6.–31.7.2018
Vauvat (3–12 kk) maanantaisin klo 10.30
Taaperot (1–2,5 v) tiistaisin klo 10.30

Lasten ja aikuisten yhteinen toimintahetki, joka rohkaisee liikkumaan ja kokeilemaan uutta. Sirkustähdissä liikutaan ja leikitään sirkusvälineillä. Sirkustelu kehittää motoriikkaa ja kehotietoutta sekä auttaa lasta hahmottamaan omaa kehoa suhteessa ympäröivään maailmaan. Opetus perustuu sosiaalisen sirkuksen ideologiaan, jonka mukaan sirkustelu on kaikille mahdollista, osallistujan henkilökohtaisista ominaisuuksista riippumattta.

Sirkustelun voi aloittaa kun lapsi osaa kannatella päätään tukevasti itse. Ryhmien ikäjaottelu on suuntaa-antava. Vauvaryhmä on rauhallisempi. Taaperoryhmä soveltuu paremmin niille lapsille, jotka osaavat jo kävellä. Ohjaus on suunnattu aina tietylle ikäryhmälle, mutta eri-ikäiset sisarukset ovat tervetulleita samaan ryhmään.

Tarinamuskari

6.6.–20.7.2018 (ei 21.–22.6.)
ke–pe klo 10.30

Aurinko paistaa, linnut laulavat ja Kalmankurun farmilla on kiire kovimmillaan. Possut pitää ruokkia, lehmät lypsää, kananmunat kerätä, kasvimaa kastella, heinät niittää ja traktorikin on huoltamatta. Kalmankurun emännän intoa ei kiire kitke, sillä emännän ilo on eläinten keskellä ylimmillään. Kiirettä rytmittävät farmin peruspuuhien lisäksi koira, kissa, hevoset ja kettu. Kyllä, kuulit oikein, kettu! Eläinrakkaan emännän arki on ihmeellistä, ja loma sitäkin ihmeellisempää. Heittäydy mukaan eläimelliseen menoon muskareissa!

Muskarit sopivat kaiken ikäisille ja kokoisille farmareille. Leikin lomassa tutkimme musiikin perusteita ja äänen tuottamista eläimellisellä otteella.