Ajanvaraus fysio- ja toimintaterapiaan

Fysio- ja toimintaterapiaan tarvitaan lähete. Lähete tehdään arvion perusteella neuvolasta, koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai omalta terveysasemalta.

Apuvälinepalvelut

Apuvälinelainaamosta voi noutaa ilman lähetettä tai ajanvarausta perusapuvälineitä (esim. kyynärsauvat, suihkutuoli, WC-korotukset). Apuvälinelainaamo (Luolavuorentie 2, 1G) palvelee arkisin klo 9-15, p. 02 266 2264.

Kävelytelineitä myönnetään lainaan ilman lähetettä, mutta ensimmäisen kävelytelineen saanti edellyttää arviointia. Aika varataan soittamalla Apuvälinelainaamoon.

Yksilöllisesti sovitettavien apuvälineiden luovutukseen tarvitaan lääkärin lähete ja asiakkaalle lähetetään aika kirjeitse kotiin. Kutsukirjeestä löytyy puhelinnumero ja ohjeet vastaanottoajan perumiseen tai siirtämiseen. 

Kiireelliset apuvälinekorjaukset tehdään Apuvälineyksikössä ilman ajanvarausta. Kiireettömiin huoltoihin suositellaan ajanvarausta, arkisin klo 9-15, p. 02 266 0302.

Fysioterapia, aikuiset

Fysioterapeutin vastaanotolle tarvitaan lähete. Vastaanottoaika lähetetään asiakkaalle kirjeitse. Fysioterapiasta äkillisesti vapautuneita aikoja tarjotaan asiakkaille puhelimitse.

Aikojen siirtäminen ja peruminen:

  • Ensikäynti fysioterapeutin vastaanotolla siirretään tai perutaan soittamalla jonohoitajalle, arkisin klo 11-12, p. 02 266 2290. Jonohoitajalta voi myös tiedustella lähetteeseen liittyviä asioita.
  • Äkillisen esteen sattuessa tutkimuspäivänä peruutukset klo 8-9, p. 02 266 1430 tai 02 266 2266.
  • Muina aikoina peruutuksia voi tehdä soittamalla kutsukirjeessä mainittuun puhelinnumeroon, puheluihin vastataan mahdollisuuksien mukaan terapia-aikojen ohella. Vaihtoehtoina ovat Käsityöläiskadun terveysaseman fysioterapia, p. 02 266 1430 tai pääterveysaseman fysioterapia, p. 02 266 2266.
  • Peruutuksia voi jättää myös sähköpostiin: info.laakinnallinenkuntoutus@turku.fi, muistathan laittaa myös yhteystietosi (nimi ja puhelinnumero), jotta voimme olla sinuun yhteydessä.

Huom: Lääkinnällisen kuntoutuksen aikoja ei voi perua terveysaseman ajanvarausnumeron tai palautepalvelun kautta.

Fysioterapia, lapset

Fysioterapeutin vastaanotolle tarvitaan lähete. Vastaanottoaika lähetetään asiakkaalle kirjeitse. Kutsukirjeessä on terapeutin puhelinnumero sekä ohjeet ajan perumiseen sekä siirtämiseen

Toimintaterapia, aikuiset

Toimintaterapeutin vastaanotolle tarvitaan lähete. Potilaalle soitetaan tai vastaanottoaika lähetetään kirjeitse kotiin. Kutsukirjeestä löytyy toimintaterapeutin nimi ja puhelinnumero. Vastaanottoajan voi tarvittaessa perua tai siirtää jättämällä viestin toimintaterapian puhelinvastaajaan, p. 02 266 2262.

Toimintaterapia, lapset

Toimintaterapeutin vastaanotolle tarvitaan lähete. Vastaanottoaika lähetetään asiakkaalle kirjeitse tai asiakkaalle soitetaan. Kutsukirjeestä löytyy terapeutin puhelinnumero sekä ohjeet ajan perumiseen sekä siirtämiseen arkisin klo 8-16.