Päihdepalvelut

Päihdepalveluihin hakeutumista ei kannata viivytellä. Varhaisella tuella voidaan ennaltaehkäistä vakavien ongelmien syntymistä.

Päihdehoitoon pääset varaamalla ajan omalta terveysasemalta tai omalta sosiaalityöntekijältäsi. Sieltä saat apua päihteiden käyttösi kartoittamisessa ja tarpeittesi mukaiseen päihdehoitoon hakeutumisessa. Vaihtoehtoisesti voit hakeutua  myös Turun A-klinikalle.

Terveysasemien yhteydessä toimii mielenterveys- ja päihdetiimi, josta saat apua kun päihteidenkäytön lisäksi arkeasi vaikeuttavat mielenterveyden häiriöt tai tarvitset muuten moniammatillista tukea. Päihdekierteen katkaisuun ja vieroitusoireiden hoitoon voit hakeutua Turun katkaisuhoitoasemalle. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin saat apua Turun alueen yhteispäivystyksen Mielenterveys- ja päihdeyksiköstä. Alaikäiset turkulaiset nuoret, joilla on huolta herättävää päihteiden käyttöä tai kokeilua, hoidetaan Lasten ja nuorten poliklinikan nuorisopoliklinikalla. Turun nuorisoasema tarjoaa palvelua 16-25-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen. Toiminnallisia riippuvuuksia kuten peliriippuvuutta hoidetaan Turun nuorisoasemalla ja A-klinikalla.

Päihteidenkäytön vähentämisessä ja raittiina pysymisessä auttavat vertaisryhmät, tukihenkilöt ja päihteetön tekeminen. Näitä on tarjolla esimerkiksi Turun A-killan, Tietun ja muiden järjestöjen kautta. Lisäksi Turussa kokoontuu useita AA- ja NA-ryhmiä sekä päihderiippuvaisten läheisille tarkoitettuja Al-Anon -ryhmiä.

Asunnottomia turkulaisia palvelee Turun hyvinvointitoimialan asumis- ja päihdepalvelut. Yksikön sosiaalityöntekijät antavat ohjausta ja neuvontaa asunnottomuuteen liittyvissä ongelmissa. Lisäksi yksikössä arvioidaan asiakkaalle soveltuvia asumispalveluja.

Asumispalveluihin kuuluvat myös Orikedon palvelukeskus, Sillankorvan ensisuoja sekä Sirkkalan päiväkeskus. Terveysneuvontapiste Milli on suonensisäisten huumeiden käyttäjille tarkoitettu matalan kynnyksen asioimispaikka.

Asiasanat: 

Toimipisteet

Toimipisteet

Asumis- ja päihdepalvelut

Asunnottomille turkulaisille

Uusi asiakas varaa ajan Asiakasneuvonnasta ja etuuskäsittelystä, puh.(02)2625 001, klo. 08.30 - 15.00.

Palvelun toteutustapa: 
Itse tuotettu palvelu

Orikedon palvelukeskus

Turkulaisille päihdeongelmaisille tarkoitettu asumispalveluyksikkö

Uuden asiakkaan tulee varata aika Asiakasneuvonnasta ja etuuskäsittelystä, p. 02 262 5001, klo 08.30 - 15.00.

Palvelun toteutustapa: 
Itse tuotettu palvelu
Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Sillankorva

yli 18-vuotiaille asunnottomille päihderiippuvaisille turkulaisille tarkoitettu tilapäinen asumispalvelu

Sillankorva on avoinna joka päivä ympäri vuoden. Voit hakeutua Sillankorvaan omatoimisesti tai viranomaistahon (sosiaalihuolto, poliisi) ohjaamana. Erillistä lähetettä et tarvitse.

Palvelun toteutustapa: 
Itse tuotettu palvelu
Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Sirkkalan päiväkeskus

Turkulaisille asunnottomille, mielenterveys- ja päihdeongelmaisille tarkoitettu avohuollon palveluyksikkö

Sirkkalan päiväkeskus on maksuton matalan kynnyksen toimipiste, johon voi hakeutua omatoimisesti. Asiointi ei edellytä päihteettömyyttä, mutta asiallinen ja muita kunnioittava käyttäytyminen on välttämätöntä.

Palvelun toteutustapa: 
Itse tuotettu palvelu
Vastuuorganisaatio: 
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala