Lastenneuvolapalvelut

Yhteystiedot

Sähköinen asiointi

Voit varata lapsellesi ajan 1-, 2-, 3-, 4-, 5- ja 6-vuotistarkastuksiin sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta. Voit myös viestitellä neuvolasi terveydenhoitajan kanssa viestipalvelun kautta.

Ajanvaraus 02 266 2223

Turun neuvoloiden yhteinen palvelunumero on avoinna ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-13.30. Palvelunumeron kautta voi hoitaa ajanvarauksia sekä saada neuvontaa ja ohjausta. Puhelimeen vastaa aina neuvolatyöhön perehtynyt terveydenhoitaja. 

Varatun ajan voi peruuttaa ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä jättämällä viestin vastaajaan. Asiakkaan tulee kuitenkin huolehtia itse uuden ajan varaamisesta palvelunumeron aukioloaikana.

Avoneuvolan vastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta

Osassa Turun neuvoloissa toimii avoneuvola. Avoneuvolassa hoidetaan raskaana olevien ja alle kouluikäisten kontrolleja ilman ajanvarausta, mm. vauvojen painokontrollit, sikiön sydänäänten kuuntelu, lasten kasvukontrollit, rokotukset, verenpaineen tai virtsanäytteen tarkistukset.

Neuvoloissa tarjolla myös iltavastaanottoaikoja klo 18 saakka

Turun neuvolat ovat jatkossa avoinna kerran viikossa klo 18 saakka. Iltavastaanottoajat on ensisijaisesti tarkoitettu äitiysneuvolan asiakkaille. Lastenneuvola-asiakkaille iltavastaanotot ovat varattavissa klo 17 saakka. Iltavastaanotoille voi varata ajan neuvoloiden yhteisestä palvelunumerosta 02 266 2223 tai kysymällä aikoja omalta terveydenhoitajalta vastaanottokäynnin yhteydessä.

Lastenneuvolan asiakkuus alkaa, kun lapsi täyttää kaksi viikkoa. Asiakkuus kestää lapsen kouluunmenoon saakka. Muistathan, että sairasta lasta ei saa tuoda neuvolaan. Terveydenhuolto ei voi vastata sähköpostitse yksilöityihin, potilashoitoa koskeviin kysymyksiin.