Raskausaika

Yhteystiedot

Sähköinen asiointi

Voit varata ajan 14-16 ja 30-32 raskausviikon seurantakäynneille sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta. Voit myös viestitellä neuvolasi terveydenhoitajan kanssa viestipalvelun kautta.

Varaa ensimmäinen neuvola-aika neuvoloiden yhteisestä palvelunumerosta 02-2662223 heti, kun olet tehnyt positiivisen raskaustestin.

Puhelinpalvelu on avoinna ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-13.30 ja joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 8-12.30. Aikaa varatessasi muista kertoa mahdollisista perussairauksista ja käytössä olevista lääkkeistä. Kun olet varannut ajan neuvolaan, käy täyttämässä neuvolan sähköinen esitietolomake.

 

Raskauden aikainen seuranta äitiysneuvolassa toteutuu terveystarkastuksina terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotoilla sekä synnytyksen jälkeisenä kotikäyntinä. Äitiysneuvolassa tavoitteenamme on terveyden edistämisen keinoin turvata raskauden normaalia kulkua, odottavan äidin, sikiön ja koko perheen hyvinvointia sekä parisuhteen ja vanhemmuuden vahvistumista. Raskauden aikaiset muutokset ovat jokaisen odottajan kohdalla yksilöllisiä ja neuvolakäyntien tiheys perustuu odottajan ja perheen tarpeisiin. Neuvolan määräaikaisiin ja laajoihin terveystarkastuksiin sisältyy erilaisia seulontatutkimuksia, haastatteluja sekä perheen omia voimavaroja tukevaa ohjausta ja neuvontaa. Raskauden aikainen isyyden tunnustamisen sekä yhteishuoltosopimuksen tekeminen on mahdollista äitiysneuvolassa.  

Kaikissa neuvoloissa on tarjolla iltavastaanottoaikoja klo 18 saakka. Voit varata iltavastaanottoajan palvelunumerosta tai omalta terveydenhoitajalta vastaanottokäynnin yhteydessä. Osassa neuvoloista toimii myös avoneuvola. Avoneuvolaan voit tulla ilman ajanvarausta esimerkiksi sikiön sydänäänten kuuntelua tai verenpaineen ja virtsanäytteen tarkistusta varten.