Raskausaika ja synnytys

Yhteystiedot

Sähköinen asiointi

Voit varata ajan 14-16 ja 30-32 raskausviikon seurantakäynneille sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta. Voit myös viestitellä neuvolasi terveydenhoitajan kanssa viestipalvelun kautta.

Ota yhteyttä omaan äitiysneuvolaasi, kun kuukautisesi ovat jääneet pois ja olet tehnyt positiivisen raskaustestin. Raskaustesti tehdään aamuvirtsasta.

Oma äitiysneuvolasi määräytyy kotiosoitteesi mukaan. Ota yhteyttä neuvoloiden yhteiseen palvelunumeroon p. 02 266 2223. Sieltä varataan ensimmäinen neuvolakäyntiaika ja saat tarvittavat ohjeet.

Kela-etuuksien saamiseksi ensimmäinen neuvolakäynti on oltava ennen 16. raskausviikkoa.

Äitiysneuvola tarjoaa sinulle terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottokäynnit sekä ultraääni- ja sikiöseulontatutkimukset. Varhaisraskauden yleinen ultraääni ei kuulu normaali raskauden seurantaan paitsi jos siihen on lääketieteelliset perusteet. Jokainen odottaja voi halutessaan käydä varhaisraskauden ultraäänessä yksityisellä sektorilla. Ensisynnyttäjille tarjotaan myös synnytyksen jälkeinen kotikäynti. Raskauden aikana isyyden tunnustaminen on mahdollista äitiysneuvolassa. Äitiysneuvolassa huolehditaan tulevan lapsen sekä koko odottavan perheen terveydestä ja hyvinvoinnista. Palvelu on tarkoitettu turkulaisille perheille ja Turussa opiskeleville.

Turun neuvoloiden yhteinen ajanvaraus- ja palvelunumero 02 266 2223 palvelee arkisin ma-to klo 8-15, pe klo 8-13.30 ja jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo: 8-12.30. Palvelunumeroon voit soittaa kaikissa raskauteen liittyvissä asioissa.

Kaikissa neuvoloissa on tarjolla iltavastaanottoaikoja klo 18 saakka. Voit varata iltavastaanottoaikoja palvelunumerosta tai omalta terveydenhoitajalta vastaanottokäynnin yhteydessä. Osassa neuvoloista toimii myös avoneuvola, jossa tehdään nopeita kontrolleja ja tarkistuksia ilman ajanvarausta.