Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin arjen sujuvuutta haittaava ongelma, kuten oma tai läheisen pitkäaikaissairaus, työttömyys tai yksinäisyys. Ryhmässä etsitään keinoja, joiden avulla osallistuja voi tehdä myönteisiä muutoksia elämässään ja autetaan niiden ylläpitämisessä. Arkeen Voimaa -ryhmä koostuu samankaltaisia oireita kokevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.

Pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea

Ryhmä on kuin opintopiiri. Se tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisista ongelmista aiheutuvien oireiden ja arjen haasteiden hallintaan. Toiminta auttaa sinua kohentamaan mielialaa ja lievittämään yksinäisyyttä. Ryhmässä keskustellaan itsehoidon työkaluista, kuten päätöksentekotaidoista, oman toiminnan suunnittelusta, itselle sopivan kuntoilun ottamisesta osaksi itsehoitoa, terveyttä edistävästä ruokailusta, vuorovaikutustaidoista sekä oman hyvinvoinnin havainnoinnista.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikoittain. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken.
Ryhmät ovat maksuttomia.

Kevään 2019 Arkeen Voimaa -ryhmät:

Ryhmä I, Kaskenlinnan sairaalan kokoustila ,
torstaisin 24.1.–28.2. klo 13 alkaen, 6 kokoontumista, 2½ tuntia kerrallaan.

Ryhmä II, Kaskenlinnan sairaalan luentotila,               
maanantaisin 18.3.–23.4. (tiistai) klo 13 alkaen, 6 kokoontumista, 2½ tuntia kerrallaan,

Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu ryhmään sähköisellä lomakkeella.

Ryhmiin on jatkuva ilmoittautuminen, ja sinuun ollaan yhteystiedot jätettyäsi yhteydessä sopivan ryhmän valitsemiseksi.

Yhteyshenkilö: aluekoordinaattori Anna Riitta Miettinen, anna.miettinen@turku.fi, p. 040 642 8037

Hanki Arkeen Voimaa -kirja

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea (2017) on kirjoitettu sinulle, joka haluat parantaa itsehoitotaitojasi ja vahvistaa arjessa pärjäämistäsi. Kirja tarjoaa käytännön vinkkejä mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista.