Rokotukset

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia aikuisten ns. perusrokotuksia (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä, polio, tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko) annetaan maksutta terveysasemilla. Voit varata ajan hoitajalle rokotukseen eTerveyspalveluista, puhelimitse tai terveysasemalta.

Perusrokotuksia annetaan myös työterveyshuollossa ja asiassa auttaa oma työterveyshoitaja.

Lasten ja nuorten kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annetaan neuvoloissa, koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa. Neuvoloissa rokottaminen on mahdollista oman neuvolan lisäksi myös avoneuvolassa.

Jos sinulla on kysyttävää liittyen rokotuksiin, voit olla yhteydessä omalle terveysasemalle, neuvolaan tai koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon. Näistä paikoista voit myös tiedustella aiempia rokotetietojasi, jos rokotus on annettu Turun terveydenhuollossa. Muilla paikkakunnilla annettujen rokotusten tiedot eivät ole yleensä saatavissa.

Ns. perusrokotteiden lisäksi kansallisessa rokotusohjelmassa tarjotaan tietyille riskiryhmille maksuttomia rokotuksia.

Influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotuksia annetaan joka vuosi talviaikaan koko influenssakauden ajan. Rokotukset alkavat yleensä marraskuun alussa. Influenssarokotuksista tiedotetaan eri toimipisteiden lisäksi turku.fi-sivuilla sekä paikallislehdissä.

Jos et kuulu maksuttoman rokotteen saajiin, voit halutessasi pyytää rokotereseptiä eTerveyspalveluiden kautta tai puhelimitse terveysasemalta, neuvolasta, koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta. Rokote ostetaan itse apteekista ja rokotusta varten tulee varata aika.

Puutiaisaivotulehdusrokote (punkkirokote)

Puutiaisaivotulehdusrokote antaa suojan puutiaisten levittämää aivokuumetta vastaan. Tehokkaan suojan saamiseksi rokotussarja kannattaa aloittaa jo talvella hyvissä ajoin ennen punkkien esiintymiskautta, joka mm. Ahvenanmaalla alkaa toukokuussa. Rokote on Turussa maksullinen.

Voit pyytää rokotereseptiä eTerveyspalveluiden kautta tai puhelimitse terveysasemalta, neuvolasta, koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta. Rokote ostetaan itse apteekista ja rokotusta varten tulee varata aika.

Hepatiittirokotukset

Hepatiitti A- ja hepatiitti B-rokotukset ovat matkailijoiden perusrokotuksia. Voit pyytää rokotereseptiä eTerveyspalveluiden kautta tai puhelimitse terveysasemalta, neuvolasta, koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta. Rokote ostetaan itse apteekista ja rokotusta varten tulee varata aika.

Matkailijoiden rokotusneuvonta

Jos matkustat ja tarvitset rokotteisiin tai malarian ehkäisyyn neuvontaa, voit olla yhteydessä matkailijoiden rokotusneuvontaan sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta tai puhelimitse hyvissä ajoin ennen suunniteltua matkaa. Arvioimme tarvitsemasi rokotteet ja lääkitykset matkan kohteen ja keston perusteella.