Terveysaseman valitseminen

Turkulaisena sinulle on osoitettu asuinalueen perusteella oma terveysasema, jota voit halutessasi vaihtaa. Terveyskeskuksen palvelut laajemmin voi valita myös muusta kuin kotikunnasta.

Terveysaseman vaihtaminen Turun sisällä vaikuttaa vain terveysaseman hoitajien ja lääkäreiden vastaanottoihin. Jos sen sijaan valitset toisen kunnan terveyskeskuksen, valintaasi kuuluvat myös hoitotarvikejakelun, suun terveydenhuollon ja neuvoloiden palvelut.

Ilmoita valinnastasi

Jos haluat vaihtaa terveysasemaasi tai terveyskeskustasi, sinun tulee ilmoittaa asiasta kirjallisesti viimeistään kolme viikkoa ennen hoidon tarvetta. Voit tehdä uuden valinnan aikaisintaan vuoden kuluttua.

Valintalomakkeita saa kaikilta Turun terveysasemilta. Voit myös täyttää lomakkeen valmiiksi kotona ja tuoda tai lähettää sen terveysasemalle. Henkilöllisyytesi tarkistetaan viimeistään ensimmäisellä käyntikerralla uudella terveysasemallasi.

Terveysaseman vaihtamisesta Turun sisällä riittää ilmoitus joko uudelle tai vanhalle terveysasemallesi. Terveyskeskuksen vaihtamisesta toiseen kuntaan sinun pitää ilmoittaa sekä uudelle että vanhalle terveysasemallesi.