Kulturbloggen

Här får du tips om aktuella tjänster, evenemang och annat.

Senaste inläggen

Pepparkaksformar

4.12.2018 13.59 - Leena Vuorio
Pepparkakan har sitt ursprung i det forna Egypten. Då ansågs de små bröden likväl vara läkemedel och inte delikatesser. Pepparkakan har fått sitt namn av att dessa läkemedelsbröd innehöll peppar.

Hela Åbo läser i oktober

12.10.2018 15.04 - Leena Pylkkö
Ur bibliotekets synvinkel mår det svenskspråkiga läsandet bra: barnböcker har lånats och lånas flitigt, trenden är till och med stigande i år igen!

Balansgång

6.7.2018 08.57 - Sunniva Solstrand
Höjdskräcken, som blir allt värre med åren, gör sig påmind där jag står och balanserar. Den suger tag i mellangärdet och jag trycker mig instinktivt mot den slitna, grönmålade väggen. Kari skuttar vant och säkert fram från sten till sten, som en skärgårdsbo på hemhamnens egna strandstenar.

För samlingen, för användaren, för betalaren

16.3.2018 09.23 - Gunnar Högnäs
Att fundera på anskaffnings- och avskrivningsfrågor är ingenting nytt under solen, inte heller innanför bibliotekens väggar. Mindre bibliotek tvingas regelbundet ta ställning, eftersom utrymmen och ekonomiska resurser är mer begränsade än på större bibliotek.

Ett bra bibliotek

11.1.2018 17.39 - Rebekka Pilppula
Åbo huvudbibliotek är Finlands livligaste och mest använda bibliotek. När den nya biblioteksbyggnaden invigdes var Åbo huvudbibliotek det första biblioteket i Finland som återinförde söndagsöppethållningen.

Sidor