Kulturbloggen

Här får du tips om aktuella tjänster, evenemang och annat.

Senaste inläggen

För samlingen, för användaren, för betalaren

16.3.2018 09.23 - Gunnar Högnäs
Att fundera på anskaffnings- och avskrivningsfrågor är ingenting nytt under solen, inte heller innanför bibliotekens väggar. Mindre bibliotek tvingas regelbundet ta ställning, eftersom utrymmen och ekonomiska resurser är mer begränsade än på större bibliotek.

Ett bra bibliotek

11.1.2018 17.39 - Rebekka Pilppula
Åbo huvudbibliotek är Finlands livligaste och mest använda bibliotek. När den nya biblioteksbyggnaden invigdes var Åbo huvudbibliotek det första biblioteket i Finland som återinförde söndagsöppethållningen.

Tillsammans i Åbo - på två språk!

2.11.2017 12.27 - Anna Edgren
Svenska dagen 6.11 inleder i år Svenska veckan 2017. Just Svenska dagen kanske för många är en stel och dammig tradition, en dag som inte känns så aktuell att fira i den egna vardagen. Men tänk, vilken härlig möjlighet att fira vår fina tvåspråkiga hemstad!

Kultur är ett sätt att betrakta världen

23.10.2017 09.00 - Johanna Slotte
Kulturkortets tioårsjubileum firas med Åbobornas historier. Johanna Slotte har varit kulturkortsinnehavare från början. Läs Johannas berättelse!Kultur ger mig massor! Kultur är mitt jobb och min fritid.

Somriga kultur- och fritidstips

30.6.2017 09.48 - Anna Edgren
 Under sommaren blomstrar Åbo upp både bokstavligen och metaforiskt. Stadens invånare och gäster kan njuta av allt från natur och åstränder med båtar och restauranger till promenader, konserter och festivaler.

Sidor