Koskenlaskija-pitaburgare

8 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 30 minuter

Valios legendariska Koskenlaskija® finns nu också som skivor med cheddarsmak och som passar speciellt bra i burgare. Arkeas Ravintola Nereidis burgare serveras med jämna mellanrum och en trevlig omväxling till burgarna får man om man lagar dem med pitabröd.

400 g malet nötkött, fett 10 %
1 tsk salt
1 tsk pepparblandning
1 ägg
1 dl Valio matlagningsgrädde
½ dl ströbröd
1 lök
1 msk Valio Oivariini® fett

200 g Valio Koskenlaskija® cheddar smältostskivor
8 pitabröd
1 lök
100 g saltgurka
100 g gurka
100 g issallat
1 knippe färsk koriander, finhackad
100 g Valio Viola® vitlöksfärskost

8 portioner lant-pommes frites

Blanda köttfärs med kryddor, ägg, grädde och ströbröd. Skär löken i små tärningar. Stek löken i en panna i Oivariini-fett. Kombinera blandningen med köttfärssmeten. Forma biffar av smeten. Stek dem i panna eller på en bakplåt med bakplåtspapper i 250 grader i ungefär 15 minuter. Lägg till slut ostskivorna ovanpå de varma biffarna. Skär upp pitabröden och värm dem. Fyll bröden med biffar och de andra ingredienserna. Servera med lant-pommes frites och Koskenlaskija-salsasås.

Se andra recept som tagits fram för Valio:

Mer information