Rödbetscarpaccio och Auran vegan pepparrotsmajonnäs

 

4 portioner
Svårighetsgrad: Medelsvår
Tillredningstid: 1 h 30 min

Likt nötköttscarpaccio, passar även en vegansk rödbetscarpaccio med Auran veganmajonnäs gjord på pepparrotsmajonnäs. För köksteamet på Siljas Baltic Princess är tillredning av veganmat ett välbekant arbete och veganmatgäster tas särskilt hand om. Exempelvis hittar du från buffébordet veganska alternativ till och med till en sjurättersmiddag.

Rödbetscarpaccio
4 rödbetor
olja
saft av ½ citron
svartpeppar

Rökt hummus
200 g kokta kikärter
1 tsk tahini
½ vitlöksklyfta
1 ½ msk olivolja
1 msk citronsaft
½ tsk rökt paprikapulver

Pepparrotsmajonnäs
1 dl Auran veganmajonnäs
½–1 msk riven pepparrot

6–8 champinjoner
salladsskott

Skala rödbetan och skär den tunt med en köksmandolin. Lägg upp skivorna bredvid varandra på en bakplåtspappersklädd plåt, toppa med olja, citronsaft och svartpeppar. Lägg ett andra bakplåtspapper och en andra plåt ovanpå och grädda i ugn i 160 grader i 10 minuter. Salta skivorna och låt svalna i kylskåp så att det mellan varje lager med rödbetsskivor finns bakplåtspapper.

Mät upp ingredienserna för hummusen i en mixer och blanda till en jämn smet. Om du vill kan du tunna ut smeten med lite vatten. Tillsätt salt efter smak.

Blanda ingredienserna till pepparrotsmajonnäsen.

Skiva champinjonerna och fritera i 180 grader i friteringsolja tills svamparna har fått ordentligt med färg. Smaksätt med salt.

Lägg upp rödbetscarpaccioskivorna på botten av ett fat och ovanpå en sked rökt hummus.

Lägg friterade champinjonskivor runtomkring och garnera med Aura pepparrotsmajonnäs och salladsskott.

Se andra recept som tagits fram för Auran

Mer information