Chipsters sejbullar med cheddar-apelsinsås

 

4 personer
Svårighetsgrad: lätt
Tillredningstid: 20 min.

Chipsters sejbullar är hälsosamma och välsmakande och fungerar särskilt bra tillsammans med den cheddar-apelsinsås som redan finns på menyn i Åbos skolor och daghem. I de kök som drivs av Arkea föreslås fiskbullarna serveras tillsammans med i synnerhet olika färska sallader och till exempel kokt potatis.

400 g Chipsters sejbullar

Sås                   

250 g cheddarsås (hemma t.ex. Koskenlaskija Ruoka & Dippi cheddar)
2 dl apelsinjuice
2 msk fiskfond
3 msk sweet chili-sås
½ tsk torkad dill
1 tsk citronpeppar
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt        

För servering

4 portioner kokt potatis
sallad


Värm fiskbullarna i ugnen enligt anvisningarna. Sjud såsingredienserna i en kastrull under noggrann omrörning. Ät tillsammans med potatis och valfri sallad.

Se andra recept från Chipsters och Arkea:

Mer information