Frestelse med bondböna

 

4-6 personer
Svårighetsgrad: lätt
Tillredningstid: 2 h

Arkea ökar hela tiden mängden vegetarisk mat i köken i Åbo stads skolor. I takt med att mängden kött minskar prutar man ändå under inga omständigheter på smaken eller näringsvärdena. De vegetariska rätterna byggs upp så att de svarar på noggranna näringsbehov och smakar gott för både allätare och veganer.

100 g krossade bondbönor
1 dl vatten
1 kg potatis-lökblandning (fryst)
40 g purjolök i strimlor (ca 6 cm stor bit)
2 tsk salt
½ tsk pepparmix
1 tsk örtblandning från Provence eller Medelhavet
4 dl matlagningsgrädde eller havregrädde

Låt de krossade bönorna svälla i vatten i cirka 5 min. Lägg potatis-lökblandningen, bondbönorna och kryddorna i en ugnsform och blanda försiktigt. Häll grädden på blandningen. Grädda i ugn i 200 grader i en och en halv timme.

Se andra recept från Arkea:

Mer information

  • Receptet har tagits fram av: Arkea