Rostens fröchips med svartkålspesto och rödbetshummus
4–6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 1 h
(Vegansk, laktos-, mjölk- och glutenfri, innehåller inte ägg, fisk eller skaldjur)
Rostens fröchips är härliga att knapra på som de är, men köksmästare Marjaana Pohjola på restaurang Kuori rekommenderar två läckra dipsåser till chipsen – svartkålspesto och rödbetshummus. Du kan dippa chips med din egen favoritsmak ur Rostens sortiment!
Rödbetshummus
2 små kokta rödbetor
300 g blötlagda och kokta kikärter (du kan också ta färdigt kokta)
saft av en halv citron
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0,5 dl vatten
3 msk tahini
Svartkålspesto
3 dl tvättad och finhackad svartkål
1 vitlöksklyfta
salt
1,2 dl olivolja
1 msk öljästflingor
¼ gurka
1 cm bit skalad ingefära
1 msk socker
saft av en halv lime
fröchips från Rosten
Kör alla ingredienser i mixer till en slät pesto. Låt stå och få smak i kylskåpet i minst en halv timme.
Skala och tärna rödbetorna, rosta dem i ugn och låt svalna. Kör alla ingredienser i mixer till en slät pasta.
Se andra recept med produkter från Rosten
- Banan-kolachips med fröchips
- Pumppernickel-vitchoklad Rocky Road
- Snäppet bättre avokadosmörgås med Rostens fröknäcke
- Julinspirerad pumppernickel-pistaschparfait
Mer information
- Råvara: Bageri Rosten
- Recept: Marjaana Pohjola / Kuori Food & Wine