Hela Åbo motionerar i september!

Alla med! Vi utmanar oss själva och andra Åbobor att motionera 100 gånger runt Finland i september. Syftet med kampanjen Hela Åbo motionerar i september är att samla ihop 394 000 kilometer. Vilken motion som helst räknas: promenader, städning, cykelpendling, simning eller t.ex. gårdslekar med barnen.

Prestationerna sparas i en motionsräknare som också visar hur lång sträcka som sammanlagt avverkats. Din egen och andras vardagsmotion kan du också pigga upp genom att göra en pausgympavideo på 100 sekunder. Bland alla som deltar i kampanjen lottar vi ut motionsrelaterade priser. Första pris är ett årskort till motionscentret Motivus som är värt cirka 800 euro.

Du kan spara dina prestationer i motionsräknaren fr.o.m. den första september.

Antalet kilometrar kan också antecknas i resultatkort som finns tillgängliga vid Åboservicen, bibliotek, Impivaara simhall och Fölis servicebyrå.

Motionsprestationer i kilometer:

  • 20 min lätt motion = 1 km
  • 10 min rask motion = 1,5 km
  • 10 min tung motion = 2 km

Hela Åbo motionerar och Åbo gör gott är en del av kampanjen Drömmar i rörelse jubileumsåret Finland 100 till ära. Syftet är att på ett nytt sätt öka rörelse, glädje och välbefinnande för finländarna, dvs. sätta drömmarna i rörelse.

Mer information:

Miia-Tatjaana Salakka
miia-tatjaana.salakka@turku.fi, tfn 050 375 4141