Kulturmotion

Hämta karta från

Printa uppgifterna

Du kan ta med dig uppgifterna ut på rutterna. De leder dig mot nya upptäckter och hjälper dig att se din närmiljö med nya ögon.

Fråga mera

Förena kultur med motion!

Kulturmotionvandringarna längs med Aura å kombinerar kultur och motion. Ge dig ut på en avslappnande vandring och bli bekant med Åbo till exempel via kärlekshistorier, utomhusskulptur eller arkitektur. Rör dig till fots, med cykel eller jogga - alla sätt är bra!

Appen hjälper dig att hitta rätt

Vandringslederna syns inte i terrängen, så du behöver en karta. Kartorna kan du hämta på biblioteken eller i turistinformationen. Alla vandringsleder finns på mobilappen Citynomadi, som du gratis kan ladda ner på din smarttelefon eller tablett.

Åbo stads nya kulturmotionskarta går i spåren efter våra krig

Kulturmotionskartan Åbo och spåren efter krigen lanseras den 24 april som en del av kringevenemangen kring firandet av den Nationella veterandagens huvudfest. 

Idén till den nya kulturmotionskartan Åbo och spåren efter krigen föddes bland annat ur förslag som samlats in under årens lopp, samt i temaförslag som kläcktes under en workshop på hösten 2022. Nationella veterandagens huvudevenemang, som ordnas i Åbo den 27 april, hade stor inverkan på valet av tema. Det nationella evenemanget hölls i Åbo senast för tolv år sedan.

Åbo och spåren efter krigen