VM-tävlingen WorldSkills kulminerade sent på söndagskvällen i avslutning och prisutdelning. Finland fick en medalj i tävlingen då Pekka Tuukkanen tog brons i grenen datorer och datornät.

Bronsmedaljör Pekka Tuukkanen är hemma från Lundo och bor nuförtiden i Helsingfors. Tuukkanen har också tidigare med framgång deltagit i yrkesskicklighetstävlingar.

Tuukkanen tog EM-silver i EuroSkills-tävlingen 2014 och guld i SM-tävlingen Taitaja 2012. Markus Lintuala, som fungerar som Tuukkanens tränare och som en av de finska domarna, har själv också deltagit i WorldSkills-tävlingen.

WorldSkills-tävlingens nivå stiger år för år och att få medalj i tävlingen är allt svårare. Finlands lag klarade sig i det stora hela bra i tävlingen eftersom Medallion for Excellence-utnämningar delades ut till 19 deltagare av sammanlagt 36 deltagare i det finska laget. Utnämningen ges då deltagarens eller lagets poäng överstiger den egna grenens medeltal. Finland deltog i sammanlagt 31 grenar, så i nästan två tredjedelar av alla grenar översteg de finländska deltagarnas poäng medeltalet.