Drogförebyggande veckan firas i år vecka 45. Veckan koordineras av Förebyggande rusmedelsarbete EHYT rf samt av Finlands Röda Korsets rusmedelsarbete. Med att ordna en nationell temavecka vill man lyfta fram drogförebyggande arbete och dess betydelse för välmående bland unga och vuxna.

Drogförebyggande veckan firades på Hansatorget i Hansa köpcenter den 2.11

Temaveckan firas bland annat i skolor, på ungdomsgårdar, på arbetsplatser och inom hälsovården. I år är temat lycka och den egna upplevelsen av lycka och lyckliga stunder. Åbo stad är också med.

Lyckan finns i betraktarens ögon

Årets tema under den drogförebyggande veckan är  ”Lyckan finns i betraktarens ögon”. Veckan uppmuntrar en att lägga märke till också de saker som bringar lycka och vilkas värde inte är självklart både i ens eget liv och i samhället. Under veckan väcks diskussion om aktuella drogfrågor och man lyfter fram hur vidsträckt det drogförebyggande arbete är.

Langa inte -kampanjen

  • Tid: tisdagen den 3.11. kl. 14-16
  • Plats: Köpcentrumet Skanssi

Kampanjen påminner om att det är olagligt att langa alkohol åt personer under 18 år och att alkohol är farligt för de ungas hälsa. Under evenemanget delar skolade stödelever ut ”Om du bryr dig – langa inte”- material i köpcentrumets utrymmen. Evenemanget arrangeras av  MLL,  Åbo stad,  A-klinikstiftelsens ungdomsstation, polisen och Sininauhaliitto.

Mera information