I nätbutiken ShopOnline på visitturku.fi hittar du olika resepaket som är skräddarsydda för Matka 2016, till specialpris. Utbudet består av ett mångsidigt urval av paket, hotell, teater, skärgårdsutflykter, rundturer, aktiviteter eller restaurangbesök.

Kåkresa till Kakola

Kakola är det mest ökända fängelset i Finland. Här förvarades de värsta brottslingarna i 150 år. Under en guidad rundtur besöker ni resecellerna i fängelsekomplexets östra del, flera olika cellavdelningar och rum där fångarna har vistats. Under den guidade rundturen får ni också höra tunga berättelser om fångarnas och fångvaktarnas vardag. Rundturer 23 maj–13 augusti 2016 (avgången 23maj fullbokad) må, ons och fre kl. 16.00 och lö kl. 14.00, längd 2 h, pris 30 €/pers. Åldersgräns 15 år.

Cirkuskonst av världsklass i Gustavs

ArtTeatro bjuder på hisnande cirkusupplevelser i skärgårdskommunen Gustavs. ArtTeatro belönades i början av januari med priset Matkailun Oskari i Egentliga Finland. Circus Named Desire är en föreställning med stjärnorna Pauliina Räsänen och Slava Volkov, som båda har uppträtt runt världen med showen Cirque du Soleil. Föreställningar i Gustavs i juli varje vecka to–lö, och under första veckan i augusti to–lö kl. 19. Till föreställningarna på torsdagar är det möjligt att boka busstransport från Åbo: avgång 17.15 och tillbaka ca 21.30.

 Alla paket: www.visitturku.fi/matkamessutarjoukset_fi