Åbo stads social- och hälsovårdsnämd sammanträdde 24.2.2016 kl. 18 för att behandla de framkomna misstankarna om vanvård vid avdelning G1 inom Åbo stads psykiatriska sjukvård. Nämnden fick en redogörelse för vilka åtgärder som vidtagits år 2013 och därefter och vad som gjorts efter 18.2.2016 då ärendet kom ut till offentligheten.

Nämnden antecknade ärendet för kännedom och beslutade att ta upp ärendet till ny behandling efter det att den fortsatta utredningen har blivit färdig.

Dessutom beslöt nämnden enhälligt på grundval av föredragandes ändrade beslutsförslag att patientsäkerheten och den goda vården särskilt vid de psykiatriska avdelningarna säkerställs och att nämnden informeras om ärendet regelbundet, t.ex. med två månaders mellanrum.

Dessutom konstaterar nämnden att överläkaren Jyrki Heikkilä jobbar med andra uppgifter än som resultatenhetsdirektör för mentalvårds- och missbrukarservice 1.1 - 31.5.2016.

I början av behandlingen beslutades enhälligt på ordförandens förslag att ärendet behandlas med stadsdirektör Aleksi Randell som föredragande.

 

Nämndens föredragningslista med bilagor ka studeras på webbplatsen föredragningslistor och protokoll för sociasl-och hälsovårdsnämnden.

 

Nyckelord: