Åbo gratulerar dem som fyller 65 år och bjuder på biljetter till motion, museum och konserter. Åbo stad skickar gratulationsbrev som undertecknats av stadsdirektör Aleksi Randell till de Åbobor som fyller 65 år. Gratulationsbrevet skickades ut förra veckan till personer vars 65-årsdag infaller mellan den 1 december 2016 och den 30 juni 2017.

 De som firar sin födelsedag under senare halvan av året får ett brev på hösten. Allt som allt får ca 2 000 personer brevet i år.

Åbo stads fritidssektor vill överraska med en gåva. Med i brevet finns inträdesbiljetter till två idrottsplatsbesök, två konserter av Åbo filharmoniska orkester och en inträdesbiljett till Åbo slott.

Med hjälp av dessa inträdesbiljetter vill staden erbjuda 65-åringarna möjligheten att bekanta sig med de tjänster som ingår i Seniorarmbandet.

Seniorarmbandet har utvecklats för att uppehålla 65 år fyllda Åbobors motions- och kulturhobbyer. I gratulationsbrevet påminner man om att motion och kultur förbättrar hälsan och ger mer energi. Regelbunden motion förebygger sjukdomar och bibehåller funktionsförmågan. Motions- och kulturhobbyer är även ett sätt att ta hand om sina sociala förhållanden.

Förbud mot direktmarknadsföring leder till att brevet inte levereras

Posten levererar brevet hem till alla förutom de personer som har förbjudit att deras uppgifter överlämnas i direktmarknadsföringssyfte eller för marknads- eller åsiktsundersökningar. Dessa personer kan hämta brevet på Impivaara simhall eller kundtjänsten vid Åbo stads idrottscentral (Blombergsplan 4) mot uppvisat identitetsbevis.

Nyckelord: