Den populära kulturveckan för bebisar och småttingar arrangeras också i år veckan före Valborg. Babyveckan bjuder på ett brett utbud av avgiftsfria kulturupplevelser för familjens minsta på huvudbiblioteket och i Äventyrsparken samt Wäinö Aaltonens museum. Det tvåspråkiga programmet innehåller allt från sago- och musikstunder till rimjam och färgbad.

Babyveckans hela program finns här 

Babyveckans program

Bland det specifikt svenskspråkiga programmet kan nämnas rimjam på huvudbiblioteket onsdag 26.4 kl. 9.30.

På huvudbiblioteket blir det också svensk sagostund torsdag 27.4 kl. 10. Samma dag kl. 10.30 bjuder Wäinö Aaltonen museet på småbarnsvänlig konstguidning på Wäinö Aaltonen museet – också de vuxna brukar fascineras över kreativa sätt att närma sig konsten!

En av årets nyheter är klossteatern där klossar i olika trämaterial vaknar till liv genom musik, dockteater och ljudeffekter. Klossteaterföreställningarna visas tisdag 25.4 kl. 10 och kl. 17 på huvudbiblioteket. Föreställningarna är ordlösa och passar alla åldrar.

Också den ordlösa teaterföreställningen BabyTango kommer till Åbo för första gången. BabyTango kombinerar en bebisanpassad dansföreställning med en gemensam dansstund för bebisarna och deras vuxna sällskap. Två BabyTango-föreställningar ges i Äventyrshusets Diamant-teater fredag 28.4 kl. 11 och 13.

 

Veckan kulminerar som vanligt i bebisarnas eget valborgsdisco med både ballonger och musik som sätter fart på blöjbakarna. Platsen för discot är Äventyrsparkens Diamant-teater fredag 28.4 kl. 14-ca 15.

Under hela Babyveckan kl. 10-16 finns mjukisbad och lekplatser framsatta på huvudbibliotekets barnavdelning Saga. Här kan man dyka ner och leka, eller kanske ta en lugnare paus ifall kulturutbudet blir allt för överväldigande.

Arrangör för hela babyveckan är Åbo fritidssektor. Alla programpunkter är avgiftsfria, målgruppen är 0–3-åriga små kulturkonsumenter i vuxet sällskap.

Nyckelord: