Konsertserien i Wäinö Aaltonens museum bjuder på en serie avgiftsfria och högklassiga konserter i museets utrymmen. Under höstens lopp utlovas intressanta och upplevelserika konserter framförda av inhemska musiker.

Konsertserien i WAM

Wäinö Aaltonens museum
Östra Strandgatan 38, Åbo
Konserter på tisdagar kl. 19
Fri entré. Programblad 5/2,5 €

–Andelen inhemska artister i höstens konsertserie är hela 100 procent, jubileumsåret för Finlands självständighet till ära, konstaterar konsertseriens producent, kulturkoordinator Olli Hirvonen vid Åbo stads fritidssektor.

Höstsäsongen inleds den 5 september med Åbonejdens musikinstituts 20-års jubileumskonsert, då institutets lärare uppträder.

Pianisten och publikfavoriten Eeva Mattila konserterar den 12 september. Då utlovas romantisk pianomusik av Chopin och Rachmaninov.

Den 19 september tar vi farväl av Jacob Hashimotos fantastiska utställning till tonerna av valthornkvartetten 4. Line. Serien fortsätter i samband med öppningen av utställningen Kroppsbild. Den 24 oktober uppträder den blåsarkvintetten Colori, som delvis består av artister från Helsingfors.

Den 7 november inleds senhöstens konserter av sopranen Sofia Kallio och pianisten Laura Piirto, som återvänder till WAMs estrad på publikens begäran. Jazzen har inte heller glömts bort, då duon Ruokangas–Hako-Rita intar estraden den 14 november. 

Wäinö Aaltonens museets egen konsertserie är unik i Finland, säger kulturkoordinator Olli Hirvonen. Foto: Sisko Sinilintu.

En av säsongens toppkonserter ges den 21 november av pianisterna Eero Heinonen och Jenni Lappalainen. Den imponerande stråkkvartetten Airo från Helsingfors stiger i sin tur ut på estraden den 28 november.

Turku Ensemble, uppträder i sin hemmasal den 31 oktober, och den 12 december står ensemblen för säsongens sista konsert.

På grund av Jacob Hashimotos utställning är publikens sittplatser under september tillfälligt placerade i den nedre aulan. På grund av detta kommer publikmängden att begränsas en aning.

Konsertseriens konstnärliga ledare är pianist Henri Sigfridsson och Turku Ensemble. Konserterna anordnas av Åbo stads fritidssektor.

 

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i programmet.