På Study in Turku-mässan den 31 augusti får du information om det mångsidiga utbudet av fritidsaktiviteter i Åbo, samt tips om förmånliga studerandepriser.

Kontaktuppgifter och ytterligare upplysningar

Study in Turku
torsdagen den 31 augusti 2017 kl. 10–16
ICT-City, Joukahainengatan 3

Study in Turku-mässan ordnas på ICT-City torsdagen den 31 augusti 2017 kl. 10–16. Evenemanget riktar sig särskilt till nya studerande och utbytesstuderande. Kolla höstens bästa tips för fritiden på Åbo stads mässavdelning!

Bibliotekskortet kan omvandlas till Kulturkort

Åbo stads bibliotekskort erbjuder ett stort utbud av bibliotekstjänster och dessutom andra kulturtjänster. Skaffa bibliotekskortet och komplettera det med kulturkortskoden på Study in Turku-mässan. Du kan genast utnyttja de förmåner och erbjudanden som det avgiftsfria Kulturkortet ger möjligheter till!

Pjäsen Kybersielut får sin premiär på stadsteaterns Lilla scen den 17 november. Bild: Otto-Ville Väätäinen.

Drama och science fiction på Åbo Stadsteater

Längtar du efter drama, är du intresserad av sci-fi? Bekanta dig med stadsteaterns program på mässan! På hösten intas scenen bl.a. av stormusikalen Viimeinen laiva som komponerats av Sting, dramakomedin Paavo - lentävä turkulainen, det visuella nutidsdramat Prinsessa Hamlet i form av dockteater, klassikern Seitsemän veljestä i frenetisk regi av Lauri Maijala samt science fiction-pjäsen Kybersielut med Pamela Tola och Lauri Tilkanen i huvudrollerna. Alla föreställningar ges på finska, Viimeinen laiva textas till engelska.

Som studerande kostar biljetterna till föreställningar som ges samma dag tio euro. Förmånen gäller från måndag till torsdag och biljetterna kan köpas då lediga platser finns.

Du får ett smakprov på höstens repertoar också på Åbodagen den 17 september, då håller det nyrenoverade teaterhuset öppet hus kl. 10–17.

Förmånliga biljetter till ÅFO:s symfonikonserter

Åbo filharmoniska orkester erbjuder studerande en gratisbiljett till en av sina tre symfonikonserter i höst! ÅFO delar ut kuponger på Study in Turku-mässan mot vilka man kan lösa in en gratisbiljett i biljettkassan genom att visa upp giltigt studiekort. Kupongen är i kraft den 1–17 september. Hämta din kupong!

Höstens symfonikonserter på Åbo konserthus är Höstsol den 7 och 8 september, Sant eller falskt? den 21 september och Sorgesång den 28 och 29 september. 

Orkestern tipsar också om biljetter för studerande till samma dags symfonikonserter som kostar tre euro.

Sopranen Reetta Haavisto uppträder som solist på ÅFO:s konsert Höstsol den 7 och 8 september. Dirigent är överkapellmästare Leif Segerstam.

Historia, konst, vetenskap och upplevelser

Museerna och gallerierna vid Åbo museicentral bjuder på massiv information och mångsidiga upplevelser. Bekanta dig med stadens historia på Åbo slott, Hantverksmuseet på Klosterbacken, Apoteksmuseet och Kurala Bybacke. Studera Åboregionens och hela Finlands flora och fauna på det charmiga Biologiska museet. Låt konstupplevelserna lyfta dig mot nya höjder i gallerierna kring Gamla Stortorget och på Wäinö Aaltonens museum.

Det lönar sig att ta del av de evenemang, verkstäder och kurser som museerna ordnar!

Alla museer ger studerande rabatt på inträdesbiljetten. Inträdet är fritt till Kurala Bybacke och gallerierna kring Stortorget. På mässan hör du mer om museernas utbud!

Ta del av Åbo stads häftiga motions- och idrottsmöjligheter!

På mässan får du också tips på häftiga möjligheter till motion och idrott i Åbo. På olika håll i staden finns det gym, vattenmotion, motionsspår, naturstigar, cykelvägar och på vintern skridskobanor och skidspår. Ett intressant sätt att lära känna Åbo är också att följa de temakartor som staden har.

En del av tjänsterna är gratis, t.ex. utomhusgym i parkerna, där du kan träna muskelkonditionen ute i friska luften. De tjänster som är avgiftsbelagda kan studerande utnyttja till ett förmånligt pris.

Studerande under 20 år kan avgiftsfritt utnyttja den hobbymotion som Mihi.fi erbjuder med bl.a. simning, hobbyfotboll, hobbyishockey och baseball.

Längs kulturmotionsrutterna lär du känna Åbo och förbättrar samtidigt din kondition.

Nuorten Turku hjälper dig i alla frågor

Informations- och rådgivningscentret Nuorten Turku ger tips bland annat om tjänster som staden tillhandahåller, mångsidiga fritidsaktiviteter, evenemang och ärenden som gäller att söka bostad och jobb. Du kan fråga om vad som helst som du som ny invånare och studerande funderar över.

Också konst- och aktivitetshuset Vimma är med och presenterar höstens kursutbud. Samtidigt kan du planera och trycka ett eget märke för halaren!