Teman är biogas, bilpooler, vintercykling och elbilar. Kom för att diskutera och skapa idéer till smarta färd-sätt i Åbo!

Åbo har som mål att bli en koldioxidneutral stad innan 2040, och smart trafik är en viktig del av denna helhet. Åbo satsar kraftigt på rena mobilitetslösningar för att uppnå kolneutraliteten bl.a. genom att elektrifiera kollektivtrafiken och utvidga användningen av biobränslen.

Åbo, som är Finlands första CIVITAS-stad, har förutsättningarna för att utvecklas till en verklig internationell modellstad för hållbara lösningar. Det fyraåriga projektet CIVITAS ECCENTRIC som finansieras av EU erbjuder möjligheten att skapa ett nytt slags samarbete mellan universitet, företag och övriga aktörer som kan åstadkomma ett smart och utsläppsfritt trafiksystem i världsklass i Åbo.

Varmt välkomna till Gamla Stortorget i Åbo för att höra experternas och tjänsteleverantörernas inlägg om aktuella mobilitetslösningar. Allmänheten har möjlighet att delta i diskussionen på ort och ställe och på webben med hashtaggen #turkufutureforum och #CIVITAS_ECCENTRIC.

Evenemangen:

7.9. Biogas – Ytterligare information och anmäl dig här (på finska)
19.9. Bilpooler – Ytterligare information och anmäl dig här (på finska)
2.11. Vintercykling – Ytterligare information och anmäl dig här (på finska)
15.11. Elbilar – Boka datum; anmälningslänken öppnar när programmet är klart.

Evenemangen är öppna för alla och avgiftsfria. Det finns ett begränsat antal platser och de fylls i anmälningsordning. Evenemangen ordnas två gånger under dagen med samma program så att så många som möjligt ska kunna delta i evenemangen. När du anmäler dig välj det evenemang som du vill delta i. Välkommen!

Nyckelord: