Åbo stads kulturtjänster presenterar sig på Åbo Bokmässa i monter A/55. Kom och plocka upp goda tips för fritiden, utnyttja mässerbjudanden och gör bokfynd!

Åbo stads kulturutbud presenteras på Bokmässan 6–8.10.2017

  • på avdelning A/55

Åbo Bokmässa
Åbo Mäss- och Kongresscentrum
Mässfältsgatan 9 - 13

 

Symfoniorkesterns hösterbjudanden på mässan

Åbo filharmoniska orkester presenterar höstens höjdpunkter på Bokmässan.

I slutet av oktober ljuder den imponerande konserten Äärettömyyksiin som leds av Christian Kluxen och som solist pianisten Juho Pohjonen. I november inleds Reformationens 500-jubileumsår högtidligt med uruppförandet av Pauliina Isomäkis Vuorisaarna. Höstsäsongen kulminerar i konserterna Fantastique!.

I mässans information kan du hämta erbjudanden för orkesterns konserter och i montern kan du också lyssna på ÅFO:s webbkonserter.

Stadsteatern presenterar vårens storverk

Stadsteatern presenterar vårens repertoar på Bokmässan och i den ingår bland annat en berättelse på Huvudscenen som man har väntat ivrigt på.

Fredagen den 6.10 kl. 16.40 klarnar det på Kuisti-scenen hur en modern regissör ser på Aleksis Kivis klassiker, när Åbo Stadsteaters konstnärliga direktör Mikko Kouki intervjuar regissören av Sju Bröder, Lauri Maijala.

Söndagen den 8.10 kl. 12.40 intervjuar Åbo Stadsteaters dramaturg Satu Rasila regissören av Kybersielut, Janne Reinikainen, och skådespelsförfattarna Harri Virtanen, Marko Järvikallas och Okko Leo. Kom till Jukola-scenen för att få höra hur sci-fi tar sig på teaterscenen.

Maskinverkstadsindustrins historia och reaböcker

Som mässerbjudanden finns Åbo museicentrals senaste publikationer till reapriser och produkter ur museiaffärernas utbud. Du får också information om museernas utställningar, evenemang, verkstäder och kurser.

Den nya publikationen Energiaa – Kaksi vuosisataa voimakonevalmistusta Auran rannoilla som är en unik beskrivning av maskinverkstadsindustrins historia i Åbo och dess nära omgivning under några hundra år presenteras. Den är samtidigt en berättelse om Åbos och Åbo omgivnings historia, om livet och verksamheten. Boken presenteras söndagen den 8.10 kl. 12–12.40 i Jukola (2:a vån.).

Stadsbiblioteket tipsar om sina evenemang

På mässavdelningen erbjuds information om Åbo stadsbiblioteks tjänster, evenemang och det 10-åriga Kulturkortet. I biblioteket kan du under hösten delta i bl.a. intressanta föreläsningsserier, författarträffar, musikframträdanden och evenemang för unga och för barn.

Nyckelord: