Åbobor är välkomna att följa besöket. På Forum Marinum fäster kronprinsessan en minnesplakett i stenläggningen utanför sjöcentret tillsammans med stadsdirektör Minna Arve och Tapio Maijala, verkställande direktör för Forum Marinum.

I år har det gått 100 år sedan Danmark erkände det självständiga Finland. Diplomatiska förbindelserna mellan länderna knöts 18.2.1918. På grund av denna händelse anländer Hennes Kungliga Höghet kronprinsessan Mary av Danmark på sitt första besök i Finland.

Syftet med besöket är att framhäva tre delområden i handels- och expertförbindelserna mellan Danmark och Finland: hållbar stadsplanering samt nordisk matproduktion och starkt nordiskt skeppsbyggnadskunnande.

Ländernas skeppsbyggnadskunnande är temat för evenemang och möten som arrangeras i Åbo fredagen den 14 september.

På förmiddagen bekantar kronprinsessan sig med skeppsproduktion på varvet Meyer Turku tillsammans med verkställande direktör Jan Meyer.

Åbobor kan följa besöket på Forum Marinum

Från Meyer fortsätter kronprinsessan sitt besök till sjöcenter Forum Marinum, där Åboborna är välkomna att följa besöket från och med kl. 12.30. För publiken har anvisats ett område mellan Suomen Joutsen och restaurang Göran. På eftermiddagen besöker Kronprinsessan Suomen Joutsen, och detta kan publiken följa från det ovannämnda området från och med kl. 14.50.

På Forum Marinum fäster kronprinsessan en minnesplakett i stenläggningen utanför sjöcentret tillsammans med stadsdirektör Minna Arve och Tapio Maijala, verkställande direktör för Forum Marinum.

Efter fästandet av plaketten fortsätter kronprinsessans Åbobesök med en lunch, där stadsdirektör Arve står som värd. På lunchen deltar även Danmarks miljö- och livsmedelsminister Jakob Ellemann-Jensen och utrikeshandels- och utvecklingsminister Anne-Mari Virolainen.

På eftermiddagen hedrar kronprinsessan med sin närvaro ett nätverksmöte av danska och finländska företag, arrangerad av Meyer Turku. Till slut besöker kronprinsessan Suomen Joutsen.

Nyckelord: