Laustis och Runosbackens bibliotek stängs snart och under sommaren betjänar istället bokbussen. Då Runosbackens bibliotek stängs medför det också förändringar gällande reservationer.

Laustis bibliotek stängs 1.6. Bokbussen kommer en dag i veckan under juni-augusti och stannar på Skrivargatan. Då skolorna börjat stannar bokbussen också på skolan.

Det närmaste biblioteket, Kråkkärrets bibliotek är öppet:
•    tills 16.6: må-to 10–19 och fre 10–16
•    17.6.–16.8.: må-ons 13–19 och to-fre 10–16

Runosbackens utrymmen under hösten

Runosbackens bibliotek stängs 31.5. I juni-augusti kommer bokbussen på fredagar och stannar på Stoltgatan kl. 15.15-16.00. De dagstidningar som beställts till biblioteket kan under sommaren läsas på seniorcentret (Rustmästarvägen 14).

Biblioteket öppnas igen måndagen 2.9 i ungdomsgårdens tillbygnad på adressen Piparestigen 13. Vi meddelar öppenhållningstiderna i augusti.

Förändringar gällande hämtställe

Det material som lånats i Runosbackens eller Laustis bibliotek kan returneras till vilket Vaski-bibliotek som helst. Runosbackens eller Laustis bibliotek kan inte väljas som hämtställe för reserverat material från och med 20.5. Därefter flyttas de reservationer vars hämtställe är Runosbacken eller Laustis för att hämtas på Åbo huvudbibliotek. Man kan själv ändra reservationens hämtställe på nätbiblioteket (vaskikirjastot.fi).