Strandvakter övervakar säkerheten på Åbos livligaste badstränder även denna sommar.

Mer information:

Strandvakterna arbetar på Ispois och Ekvalla stränder varje dag 3.6–11.8 kl. 11–18 med undantag för lunchpaus dagligen kl. 13.30–14. Strandvakterna arbetar inte under midsommaren 21–23.6 på Ispois och Ekvalla.

På Saaronniemi strand i Runsala arbetar strandvakterna dock varje dag 3.6–11.8 kl 11–18, även under midsommar. Under Ruisrockfestivalen 5.–7.7 är Saaronniemi badstrand endast tillgänglig för campinggäster.

Strandvakternas uppgift är att övervaka badområdena som avgränsats med rep vid stränderna och sörja för säkerheten på stranden. Strandvakterna är dock inga barnvakter, så vuxna skall ta hand om barnen. Det är bra att komma ihåg, att det inte är tillåtet att landa med båten vid en allmän badstrand. Hundar och berusningsmedel hör ej heller dit.

Vid den tillgängliga stranden Ekvalla på Satava ö finns rampen som leder ner till vattnet, omklädningshytt, wc, dusch, kiosk, lekredskap för barn, spelplan och redskap för utomhusgym.

På Ispois strand i Uittamo finns omklädningshytt, wc, kiosk, lekredskap för barn och en avgiftsbelagd bastu som sköts av Åbo vinterbadare.

Vid Saaronniemi finns omklädningshytt, WC, dusch och en avgiftsbelagd bastu som kan reserveras.

Utöver de övervakade badstränderna finns också två mindre sötvattensbadstränder: S:t Maries sandgrop i Jäkärlä och Brinkhall strand vid sjön på Kakskerta. På båda stränderna finns omklädningshytt och wc.

Vattenkvaliteten granskas regelbundet

Vattenkvaliteten vid badstränderna Ekvalla, Ispois och Saaronniemi granskas två gånger i månaden i enlighet med EU-bestämmelserna. Vattenprover tas även vid Brinkhall, S:t Marie och Folkparken. Uppgifterna uppdateras på adressen turku.fi/sv/simstrander. De finns även på anslagstavlan vid varje strand.

Nyckelord: