Europaminister Tytti Tuppurainen kommer till Europaforum Åbo för att hålla statsminister Antti Rinnes regerings anförande om Europapolitiken. Anförandet hålls på Akademihuset fredagen 30.8.2019 direkt efter Stora utskottets offentliga hörande.

Turun Eurooppa-foorumi 29.–31.8.2019

www.europeforum.fi/sv
#eurooppafoorumi #europeforum #turku
Europaforum Åbo i Facebook
Video från 2018 årets Europaforum Åbo

I anförandet väntar man på en lägesrapport över den inledande etappen av Finlands EU-ordförandeperiod som började 1.7.2019. I talet väntar man också Finlands linjedragningar på ungerska statsledningens anklagelser om den finska rättsstatens tillstånd. Samtidigt med forumen, fortsätter möter med utrikesministrarna. Kanske får vi höra nyheter från möterna.

27 dagar till Forumet

Bästa sätt att delta i medborgardebatten genom Europaforum Åbos mobilapplikation, där man hittar den senaste program- och talarinformationen. Applikationen fungerar i Android-, iOS- och Windows-enheter och den finns i applikationsbutiken med namn Turun Eurooppafoorumi. I år är applikationen tvåspråkig.

Nu är det 27 dagar till Europa Forumet i Åbo och programmet har redan dubbelt sig från förra året. Förutom europaministern har man redan tidigare fått bland annat Finlands kommissariekandidat Jutta Urpilainens frågetimme och riksdagens Stora utskotts offentliga hörande.

Om tre dagar kan man träffa i Åbo nästan alla europarlamentariker och kommissionens viceordförande Jyrki Katainen i panel om EU’s framtid i Lilltorget. Finlands Banks chefsdirektör Olli Rehn kommer till panel till Esko Antola –föreläsning. Olika arbetsmarknadsorganisationernas ledning kommer at prata om EU’s och Kinas framtid i Besöks- och innovationscentret JOKI.

Man kan verkligen säja att politiks och ekonomis höst börjar från Åbo!