Söndagen 11.8 sa vi adjö till sommarsäsongen vid Kuppis utebad. Det går ännu att bada utomhus vid Samppalinna utebad fram till söndagen 15.9. Impivaara simhall öppnade sina dörrar redan 12.8.

Stängningstidpunkten för Kuppis utebad har väckt en del frågor.

– Med de resurser vi har i nuläget är det inte möjligt att hålla båda utebaden och Impivaara simhall öppna samtidigt i augusti. I Samppalinna finns ordentliga dusch- och omklädningsutrymmen samt högre besökarsiffror även då vädret är sämre, vilket lett till beslutet att hålla Samppalinna öppet ännu till mitten av september, säger Eeva Haapanen, chef för simanläggningar.

Under sommarpausen har det gjorts restaureringar på simhallarna. I Impivaara har man bl.a. förnyat fogningar, bassängfönster och startpallar. Försäljningskassan har flyttats och duschutrymmena har fått fler stödräck. Även på Petrelius simhall har det gjorts mindre restaureringsarbeten och bastun har reparerats.

Svenskspråkig vattengymnastik i Impivaara

På måndag kväll 2.9 börjar en efterfrågad svenskspråkig vattengymnastikgrupp i Impivaara simhall. Djupvattensgymnastiken i rask takt är pulshöjande träning, med inslag av styrka, kondition, koordination och rörlighet. Vattengymnastiken passar både för nybörjare med måttlig grundkondition och för mer vana vattengymnastikutövare. Vattengymnastiken ordnas i samarbete med Folkhälsan och det krävs ingen föranmälan för att delta.

De finskspråkiga simskolorna på Impivaara simhall drar igång redan i slutet av augusti. Anmälan till de första simskolorna började 14.8 för Åbobor och 16.8 för andra. För simskolorna senare i höst öppnar anmälan ons. 18.9 kl. 12 för Åbobor.

Nyckelord: