Ett strategiskt dokument har beretts för att styra Åbo stads bostads- och markpolitik. Dokumentet innehåller ett urval av bostads- och markpolitiska åtgärder och principer för deras genomförande. Stadsstyrelsen har beslutat att det ska öppnas en kanal för öppen respons på principerna innan dokumentet godkänns.

Ett strategiskt dokument har beretts för att styra Åbo stads bostads- och markpolitik. Beslut om att godkänna dokumentet fattas av stadsfullmäktige. I fortsättningen uppdateras dokumentet ”Principer för Åbo stads bostads- och markpolitik” varje fullmäktigeperiod så att de detaljerade riktlinjerna i dokumentet kan härledas ur de gällande strategiska styrdokumenten och samtidigt återspeglar de ändringar som skett i kommunalvalet.
 
Dokumentet innehåller ett urval av bostads- och markpolitiska åtgärder och principer för deras genomförande. En del av de detaljerade riktlinjerna har redan tagits upp i stadens tidigare styrdokument och separata beslut, men en del av riktlinjerna lyfts fram först i detta dokument.
 
Riktlinjerna i dokumentet tas i beaktande då staden skaffar mark för eget bruk. Dessutom styr de allmänna riktlinjerna det politiska beslutsfattandet i enskilda beslut på lägre nivå. De enhetliga riktlinjerna underlättar också kommunikationen med stadsorganisationens externa kunder och utvecklingspartner.
 
Bekanta dig med dokumentet Principer för bostads- och markpolitiken (pdf)
 
Stadsstyrelsen beslutade 19.8.2019 att det ska öppnas en kanal för öppen respons på principerna för bostads- och markpolitiken innan dokumentet godkänns. Med denna blankett kan du ge respons fram till 30.9.2019.