Kirjastokino är en ny riksomfattande tjänst som erbjuder filmer och tv-serier gratis för alla. Tjänsten innehåller mycket intressant att se för alla åldersgrupper, från småttingar till seniorer. Utbudet varierar från drama till dokumentärer. Tjänsten är i testbruk 1.10.2019–31.3.2020.

Kirjastokino är tillgänglig på www.kirjastokino.fi.
För inloggning behövs ett Vaski-bibliotekskort och en tillhörande fyrsiffrig pinkod.

Vaskibiblioteken inleder en halvårs testperiod för Kirjastokino i början av oktober. Tjänsten innehåller i huvudsak material som kompletterar bibliotekens samlingar, t.ex. inhemska filmer och klassiker, program på svenska, hobbyvideor och dokumentärer. Tjänsten innehåller även material för barn.

Lätt att använda

Det är lätt att använda Kirjastokino. Tjänsten är tillgänglig på adressen www.kirjastokino.fi. För inloggning behövs ett Vaski-bibliotekskort och en tillhörande fyrsiffrig pinkod.

Användaren behöver inte oroa sig för åldersgränser eftersom systemet kontrollerar användarens ålder automatiskt vid inloggningen. Videourvalet som då blir synligt kan bläddras och användas utan begränsningar.
Kirjastokino fungerar på alla enheter och plattformar både på datorer, surfplattor och smarttelefoner.

Nytt material fyra gånger om året

Mer än 50 bibliotek finns med i Kirjastokino under provanvändningsperioden, och fler kommer att ansluta sig. För tillfället erbjuder Kirjastokino över 500 filmer och utbudet växer hela tiden. En del av innehållet finns permanent i tjänsten, en del byts ut fyra gånger om året.  

Biblioteken önskar att få feedback på tjänsten under testandvändningsperioden.