På Åbo huvudbibliotek kan man nu låna TPS’ säsongskort till hemmamatcherna i grundserien i herrarnas innebandyliga. En person kan låna två säsongkort i taget och lånetiden är sex dagar.

Säsongskort:

  • lånas i huvudbibliotekets reception
  • 2 st./låntagare
  • 1 lån/säsong
  • lånetid 14 dagar
  • kan inte reserveras

Under veckoslutets bokmässa frågade biblioteket mässbesökarna vad de skulle vilja låna för nya saker på biblioteket. I ett förslag önskades säsongskort till idrottsevenemang. Samtidigt råkade TPS’ verksamhetschef Toni Autio fundera på möjligheten att låna ut säsongskort och läste en nyhet om Korisliigaseura Helsinki Seagulls’ samarbete med Tölö bibliotek.

– Mässbesökarens önskemål uppfylls nu genast. Så fint! tycker direktören för bibliotekstjänster i Åbo Rebekka Pilppula och fortsätter att tröskeln att delta i idrottsevenemang nu blir lägre.

– En fantastisk idé! Att låna ut säsongskort på biblioteket är ett fint sätt att få ny publik till matcherna och samtidigt stöda den högklassiga bibliotekskulturen i Åbo, säger Autio.

– Också Seagulls tyckte att det vore positivt om idén skulle sprida sig, så vi satte hjulen fort i rullning. Nu kan man låna säsongskort även i Åbo, Autio förklarar.

TPS’ säsongskort till hemmamatcherna i grundserien i herrarnas innebandyliga kan lånas och återlämnas i huvudbibliotekets reception. Korten kan lånas endast en gång under en säsong, och de kan inte reserveras.
 

Foto: Anssi Koskinen.

 

Nyckelord: