Stadens fritidstjänster erbjuder mångsidiga alternativ för julklappssäcken – gåvor som ger ett gott humör och uppfriskning till fritiden.

Självgjorda återvinningssmycken

I Vimmas öppna julverkstäder kan du pyssla kort, julpynt och små klappar, till exempel tvålar eller smycken gjorda av cykeldäck. På snabbkursen i porslin tillverkas ömtåliga värmeljus av porslinslera. För den jäktade passar ljusfärgningssmedjorna perfekt, de butiksköpta ljusen får en personlig färgvärld i ett nafs.

Foto: Hannele Sivonen.

Käpprenar och julpynt

I Äventyrsparkens julverkstäder kan du tillverka personliga klappar och pynt för en billig peng. På söndagar från den 17 november till den 15 december pysslas det bland annat julkort, tomtar och pynt i verkstäderna. I den nya renverkstaden 1.12 kan du tillverka en käppren!

Emma Salokoski. Foto: Viivi Huuska.

Konsertupplevelser

Åbo filharmoniska orkesters programtablå bjuder på gripande och inspirerande konserter för alla smaker. Saknar du julklapp till en popmusikdiggare? Stick in en konsertbiljett under granen, till en kväll med Eva Dahlgrens musik framförd av Emma Salokoski. För Beethoven-fans passar Julian Rachlins program med kompositörens bästa verk, till jazzintresserade kan du slå in biljetter till Jukka Perkos Charlie Parker-konsert.

Foto: Åbo Stadsteater.

Öppet presentkort till teatern

Teaterbiljetter till en valfri föreställning är en trevlig upplevelseklapp. Men om du inte vet vilken genre mottagaren föredrar, kan du alltid välja ett öppet presentkort! Du kan också fylla paketet med Åbo Stadsteaters produkter. Presentkort och biljetter fås i teaterns biljettkassa.

Foto: iStock.

Presentkort för motion och idrott

Nu kan du för första gången fr.o.m. 11.11 skaffa presentkort från kundtjänsten vid Åbo idrottscentral och från Impivaara simhall! Ge bort välmående i julklapp, i form av ett presentkort till Leidit Liikkeellä (Damer på gång), Kunnon äijät (Motion för män) eller för Seniorarmbandet. Eller ge i present skrinning vid Barkplan, eller simning och gymbesök.

Foto: Åbo museicentral.

Julklappar från museibutikerna

Den populära boken 39 tarinaa 1600-luvun turkulaisnaisista är en intressant resa fyrahundra år bakåt i tiden. De skojiga Posankka-produkterna passar i så gott som alla paket. Du kan också göra någon glad med Museikortet, som fungerar som inträdesbiljett till 300 museer. Museibutikerna hittar du i Apoteksmuseet, Biologiska museet, på Klosterbacken, i Åbo slott och i WAM.

Nyckelord: