Postens strejk påverkar försändelser som skickas från biblioteket, samt de tidningar och tidskrifter som inte delas ut med den tidiga morgonutdelningen.

Avhämtningsmeddelanden för reserverat material och förseningsmeddelanden

Biblioteket strävar till att informera de kunder som får sitt avhämtningsmeddelande för reserverat material som brev antingen per telefon eller per e-post. Under strejken skickar biblioteket inga förseningsmeddelanden per brev. Biblioteket rekommenderar att kunder som brukar få sina meddelanden per brev själva ändrar sina meddelandeinställningar i nätbiblioteket. Genom att ändra sina meddelandesätt till antingen e-post eller sms kan man försäkra sig om att informationen når fram. För att logga in och ändra i nätbiblioteket behövs bibliotekskortets nummer och pinkod. Du kan ändra dina inställningar också genom att ringa vilket som helst Vaskibibliotek.

Fjärrlån och regionslån

Strejken fördröjer ankomsten av fjärrlån som skickas från andra finländska bibliotek.

Tidningar och tidskrifter

Tidningar som delas ut med den tidiga utdelningen kommer till biblioteket normalt, men de övriga tidningarna och tidskrifterna kommer med fördröjning. På bibliotekets datorer går det att använda PressReader, ePress och eMagz, där man kan läsa en del av de prenumerarade tidningarna trots strejken. PressReader kan användas också på hemdatorn.