Åbobornas tankar om metoderna för deltagande och påverkande i staden kartläggs med hjälp av en enkät, som kan ifyllas i Kerro kantasi-tjänsten fram till 21.1.2020.

Åbos verksamhetsmodell för delaktighet är under uppdatering och i beredningen av den nya modellen behöver vi hjälp från invånarna. I verksamhetsmodellen för delaktighet anges bland annat hur invånarna kan påverka gemensamma ärenden och vara med och utveckla sin hemstad. Metoderna för deltagande och påverkande har utvecklats och blivit mångsidigare under de senaste åren.

I invånarenkäten kan du ange till exempel hur du skulle vilja vara med i planeringen av ett nytt bostadsområde, vilka faktorer som påverkar ditt intresse och dina möjligheter att delta i utvecklingen av staden samt vilka metoder du tycker är bra för att höra invånarna.

Informationen som fås från invånarna kommer att utnyttjas i utvecklingen av möjligheter för delaktighet och påverkande som Åbo stad erbjuder. Efter att enkäten avslutats kan man se resultaten i Kerro kantasi-tjänsten.