På grund av en exceptionell varm vinter med lite snö har man inte kunnat åka skridskor på Åbos naturisbanor eller åka skidor i naturskidspår.

Mera information:

Vanliga vintermånader i Åbo har redan passerats. Därför har Åbo stads idrottstjänster beslutat att frysningar av naturisbanor enligt uppdragsavtalen inte påbörjas längre, även om perioder med kallt väder skulle komma igen.

I mars är temperaturerna rejält på plussidan och solstrålarna värmer snö- och isytan. Man har redan börjat göra vårarbete på utomhusidrottsplatser i Åbo med blicken riktad mot sommaren.

Man kan fortfarande åka skridskor

Även konstisbanorna har varit under hård påfrestning under våren och därför har de varit tvungna att stängas för några dagar emellanåt. Man kan fortfarande åka skridskor på Åbo konstisbanor med väderförbehåll: På skridskobanorna Masken i Kuppis och på Barkplan som är avsedda att hållas öppna fram till och med mitten av mars. Om vädret fortsätter att vara varmt och iskvaliteten blir sämre är en tidigare stängningstid möjlig.

Turerna för allmänheten i Impivaara och Kråkkärrets ishall fortsätter till och med 3.4. Turerna är kostnadsfria och där åker man skridskor utan klubbor.

I Impivaara ishall på måndagar kl. 14–14.50 och 16.45–17.35, onsdagar kl. 13.45–14.35 och lördagar kl. 10.30–11.20.

I Kråkkärrets ishall från måndag till onsdag kl. 13.45–14.35, på torsdagar kl. 13.45–14.35 och 18.–18.45, fredagar kl. 13.45–14.35 och söndagar kl. 10–10.50.

Storm och regn smälte skidspåret

Skidspåret, som har kompletterats med kanonsnö vid Nunneberget i Impivaara, smälte till följd av storm och regn före sportlovet. Åbo stads idrottscentralens skiduthyrning i Impivaara har inte öppnats denna vinter.

Nyckelord: