Vackert, vårigt blickfång. Nästan vilket papper som helst kan användas, utskriftspapper, tidningspapper, mönsterpapper, så länge pappret kan vikas.

Se instruktionen här

 

Origamitekniken (ori – vika, kami – papper) härstammar ursprungligen från Japan. tekniken uppskattar papper som material och har dels utvecklats till en konstform. Den äldsta origamihandboken är från 1797. På 1950-talet började origamitekniken så småningom erövra resten av världen. Mest kända origamialster är kanske ”loppan”, pappersflygplan och tranan.

Nästan vilket papper som helst kan användas. Utskriftspapper, tidningspapper, mönsterpapper, så länge pappret kan vikas. Det är bara att testa! Specialpapper för origami är dock suveränt. Kom dock ihåg att ju mindre figur och flera vikningar desto tunnare papper. 

Följ instruktionerna bild för bild ett steg i taget. När man viker origami är det viktigt att vara precis och noggrann. Och att göra vikningarna skarpa. En slät arbetsyta är att föredra, några gillar dock att jobba ”i luften”. Origami fungerar också som ypperlig hjärngymnastik.