Klienten kan i fortsättningen anmäla sig till mottagningen till exempel med automaten på hälsostationen i Centrum utan att fysiskt röra vid automaten.

Såhär fungerar den kontaktfria anmälningen:

  • Visa ditt identitetskort för anmälningsautomaten när du anländer. Systemet kvitterar dig som anmäld till alla dina tidsbokningar.
  • Därefter ser du på skärmen de lyckade anmälningarna och en ruttanvisning till det rätta väntrummet. Systemet skriver även ut ett kvitto där du kan granska dina tidsbokningar.
  • Därefter behöver du inte göra något, tidsgränsen återställer automatens välkomstskärm.

I samband med en programuppdatering kommer anmälningsautomaterna vid Åbo stads hälsovårds verksamhetsställen få en funktion för kontaktfri anmälning där automaten inte behöver vidröras i samband med anmälandet.

Den kontaktfria anmälningsfunktionen utvecklades på grund av den pågående coronavirusepidemin och den tas i bruk den 20 maj 2020.

Klienten anmäler sig självständigt till mottagningen med anmälningsautomaten. Automater finns i bruk på hälsostationer i Centrum och i Tallbacken, i munhälsovårdens verksamhetsställe i Tallbacken, i studerandehälsovården och i preventivrådgivningsbyrån. Sammanlagt finns det 6 stycken automater.