Åbo filharmoniska orkester inbjuder barn och unga att bli inspirerade av musik och illustrera Sergei Prokofjevs musiksaga Peter och vargen.

Åbo filharmoniska orkester inbjuder barn och unga att bli inspirerade av musik och illustrera Sergei Prokofjevs musiksaga Peter och vargen. Verken samlas ihop till en utställning i barnens fönster på Åbo konserthus, och utställningen är framme från juni till augusti, veckorna 24–31. Utställningen är en del av barnkulturens konststafett.

Bli inspirerad av musiksagan och illustrera berättelsen

Sergei Prokofjevs Peter och vargen-musiksaga har med tiden blivit en bestående favorit för både barn och vuxna. Verket är känt för att varje instrument motsvarar en figur i sagan. Titta och lyssna på Åbo filharmoniska orkesters nätkonsertinspelning av verket och gör ditt eget konstverk inspirerat av musiken.

Skicka ditt konstverk till Åbo filharmoniska orkester senast 5.6.2020 per post. Bland deltagarna utlottas orkesterns Peter och vargen-produkter. Om du vill delta i lottningen, inkludera ditt namn och din postadress med konstverket.

Taideviesti
Åbo filharmoniska orkester
Sibeliusgatan 2
20100 Åbo

I nätkonsertinspelningen uppträder Jukka Aaltonen, berättare, Janette Leván, flöjt, Takuya Takashima, oboe, Henna Jämsä, klarinett, Etienne Boudreault, fagott och Hannes Kaukoranta, valthorn. Inspelningen finns berättad både på finska och svenska. Inspelningarna finns i ÅFO Lives nätkonsertsarkiv på adressen tfo.fi/sv/live.

Nätkonserten på finska
Nätkonserten på svenska

Barnkulturens konststafett

I Barnkulturens konststafett uppmuntras och sporras barn och unga tillsammans till att göra konst och att ställa upp sina konstverk, fast i fönstret därhemma. Konststafettens mål är att de överraskande konstmärkena och konstspåren som barn och unga har själva gjort kan sökas och hittas på de mest fantasifulla ställen i vardagens miljöer. Konststafetten reser runt Finland under de kommande månaderna. Konststafettkampanjen började på nationella barnkulturdagen 15.5. Konststafetten, som reser runt alla barnkulturcentrum i Finland, synliggör barn och ungas konst och får deras röst hörd.